MediaTek MT689X amiral gemisi olacak

MediaTek MT689X

MediaTek gözünü yükseklere çevirdi. 2021’de tanıtılacak olan MediaTek MT689X yonga setinin Snapdragon 865+ gibi olacağı ortaya çıktı.

Dimensity serisinin MediaTek için başarılı olduğu açıkça ortada. Bu başarı MediaTek’e artık amiral gemisi segmentine geri dönmesine teşvik olacak gibi görünüyor. MediaTek’in yenilikleri arasında MediaTek MT689X yonga setinin olduğu bugün ortaya çıktı. Snapdragon 865 Plus ayarında bir deneyim sunacak olan bu yonga seti bakalım bizlere neler vadedecek?

MediaTek MT689X Snapdragon 865+ ile benzer bir performansa sahip olacak

Sızıntı devi Digital Chat Station’a göre, yeni işlemci 6 nanometre teknolojisi kullanılarak oluşturulacak ve Mali-G77 grafik hızlandırıcısını alacak. Digital Chat Station, MT689X’in bir Exynos 1080’in benzer saat hızlarına sahip olacağını belirtiyor. Bu bilgi güvenilirse, çekirdekler “1 + 3 + 4” şemasına göre gruplandırılacak. Bunların arasında, yüksek performanslı Cortex-A78 çekirdekleri olacak.

AnTuTu testinin sonuçlarına göre MT689X yongası 600 binden fazla puan alacak. Bu, güç açısından Snapdragon 865 Plus’a mümkün olduğunca yakın olacağını gösteriyor. Aynı zamanda, SoC’nin kendisi de ucuz olacak ve uygulamasını yaklaşık 300 dolarlık bir fiyat etiketi ile akıllı telefonlarda bulacak.

Meizu 18 Max 3K ekran ve Snapdragon 875 ile gelecek

MediaTek, amiral gemisi segmentinde rekabet etmenin bir yolunu bulamadı ve orta sınıf yonga setleri ile başarılı olamamıştı. Geçen yıl Helio G90T oyun yonga setinin piyasaya sürülmesiyle her şey değişmeye başladı. Mükemmel bir oyun SoC’sinin gelmesinden sonra, üreticiler tekrar Tayvanlı yonga üreticisine yönelmeye başladı.

MediaTek MT689X

Dimensity serisinin fiyat/performans açısından rakipsiz olması MediaTek’in ekmeğine bal sürmesini sağladı. Bu yüzden MediaTek, orta segment bizim için tamamdır yönümüzü üst segmente çevirelim demiş olabilir. 2021 yılında tanıtılacak olan yeni yonga seti bakalım Dimensity gibi başarılı olabilecek mi?