Mass Effect Andromeda’dan Kötü Haber!

Mass Effect Andromeda Human N7 Characters

Oyun müdavimlerinin iple çektiği Mass Effect Andromeda cephesinden, üzücü haberler geldi.

Eleştirmenlerin tam not verdiği (tamam belki de serinin üçüncü halkası hariç), çok satılan Aksiyon-RPG serisi Mass Effect’in, dördüncü oyunu Mass Effect Andromeda’dan pek de hoş olmayan haberler geldi.

Geliştirici ve yayıncı Bioware’in, daha önce resmi kanallardan yaydığı, “Oyun, 2016 yılının son çeyreğinde satışa sunulacak” açıklaması, geçerliliğini yitirdi. Bioware, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile Mass Effect Andromeda’nın raflarda, yerini alacağı tarihi 2017 başı olarak güncelledi.

Bioware sözcüsü, bu gecikmenin gerekçesi olarak “mükemmeliyetçilik” gösterildi. Sözcü,  “Her şeyin, olması gerektiği gibi mükemmel olmasını istiyoruz. Bu, bizim, müşterilerimize borcumuz. Sizden isteğimiz, biraz daha sabırlı olmanız.” ifadelerini, sosyal medya mecralarında paylaştı.

Mass Effect Andromeda

Daha önce de belirtildiği üzere gözde baş karakterimiz Komutan Shephard, Andromeda’da “esas oğlan” değil. Lakin, oyunun senaryosu gereği Sheppard ismini sıkça duyacağız. Rivayete göre, kendisi ile uzun bir sohbet etme fırsatımız olacak. Lakin bu karakterin kanlı-canlı bir Shepard mı yoksa; bir hologram mı olacağı henüz belli değil.

RPG-aksiyon efsanesi Sony PlayStation 4, Microsoft Xbox One ve PC platformlarında boy gösterecek.

Üçleme, toplamda 12 milyon adetten fazla satış yapmış ve yapımcı şirket Bioware’e, 200 milyon doların üstünde gelir elde ettirmişti. Dolayısıyla, şirketin, “her şey mükemmel olmalı” stratejisine karşılık empati kurmak mümkün. Zira büyük bir hayran kitlesi, muazzam satış rakamları ve bol sıfırlı dolar hesapları söz konusu.