Mass Effect Andromeda, açık dünya oyunu olmayacak

Mass Effect Andromeda kapak

Mass Effect: Andromeda ‘nın açık dünya oyunu olmayacağı açıklandı, ancak harika bir oyun bizi bekliyor.

Nintendo‘nun da Legend of Zelda: Breath of the Wild ile katıldığı açık dünya oyun kavramı, popülerliğini git gide arttırıyor. Bununla birlikte Bioware‘in geliştirdiği Mass Effect Andromeda ‘nın da açık dünya oyunu olacağını düşünüyorsanız, oyunun yapımcısına göre bu gerçekleşmeyecek.

Mass Effect Andromeda
OXM‘de yayınlanan röportajda, oyunun yapımcısı Michael Gamble “Oyuna açık dünya demeyeceğim, araştırma tabanlı demekten yanayım. Mass Effect’ten beklediğiniz sıkı hikaye ve diğer her harika şey oyunda mevcut. Oyunda bazen açık alanlar olur ama her zaman değil. Nomad ile bazı gezegenlerde dolaşabilirsiniz ancak geleneksel bir açık dünya oyun tarzında olmayacak. Eğer kalbiniz açık dünyada ise bu beklentileriniz sarsılabilir.” şeklinde konuştu.

Mass Effect Andromeda, Mart’ta geliyor

Önceki Mass Effect oyunlarında da ana ve yan görevler vardı. Senaryo görevlerini askıya alıp yan görevlerle ve insan/uzaylı ilişkileriyle zaman geçirebiliyorduk. Ancak seri, hiçbir zaman açık dünya olmadı. Buna rağmen uzun süren hikaye modu ve başarılı oynanışı ile en başarılı aksiyon-RPG oyunları arasında yer aldı.

Oyun için geçtiğimiz günlerde de bir tanıtım videosu yayınlanmıştı. İçerdiği kısa oynanış görüntüsü rağmen Andromeda’nın, serinin diğer oyunlarına olan benzerliği dikkat çekmişti. Mass Effect Andromeda‘nın PC, PS4 ve Xbox One için 21 Mart 2017’de çıkacağını hatırlatalım.

Let It Die’dan büyük başarı