Marmara Denizi’ne girmek yasaklanabilir: Tehlike giderek büyüyor

Marmara'da müsilaj sorunu

Bilim insanları tarafından yapılan öneriler ile birlikte Marmara Denizi’ne girmek yasaklanabilir. Özellikle son dönemlerde tehlikenin giderek büyüdüğü görülüyor. Hadi gelin konuyla ilgili merak edilen detaylara birlikte bakalım.

Bildiğiniz üzere Marmara Denizi şu sıralar müsilaj problemi ile karşı karşıya. Yaşanan sorun sadece deniz kirliliği değil. Aynı şekilde oradaki canlıların da hayatı bitme noktasına geldi. Aynı şekilde insanların da hayatı tehlike altında. Müsilaj, aşırı derecede bakteri ve enfeksiyon yapabilen organizmalar içeriyor. Bu nedenle bilim insanları buralarda yüzmenin yasaklanması gerektiğini düşünüyor.

Enfeksiyon hastalıklarına neden olabilecek bu tür yerler kamu sağlığını ciddi oranda tehdit ediyor. Tehlikeli ve hastalık yapıcı mikroorganizmalar çoğalarak başka bazı salgınların yayılmasına neden olabilir. Yetkililerin konu ile ilgili önlem alması gerektiği düşünülüyor.

Marmara Denizi’ne girmek yasaklanabilir iddiaları henüz yanıt bulmadı

Konu ile ilgili yetkililer tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak bilim insanları yetkililer söylemese bile insanların denize girmesi konusunda daha temkinli olması gerektiğini düşünüyor. Buna göre yüzülebilecek denizler, kokusuz ve müsilajın olmadığı yerler olmalı.

Marmara Denizi'ne girmek yasaklanabilir

Marmara Denizi’nde yapılan ölçümler sonucunda bazı mikroorganizmaların büyük oranda artış gösterdiği ifade edildi. Elbette bazı bölgeler temizlendi ancak denizin önemli bir bölümü müsilaj tehlikesi ile karşı karşıya. Ayrıca bilim insanları bu tür yerlerin kolera gibi salgınlara bile neden olabileceğini düşünüyor.

Marmara’da deniz salyası kolera salgınına neden olabilir: Bilim insanları uyardı

Marmara Denizi’nde yüzen kişilerde kulak veya göz enfeksiyonları ortaya çıkabilir. Böyle bir durumda bazı organların kaybedilmesine kadar uzun bir süreç yaşanabilir. Peki sizce bilim insanları Marmara Denizi’nde yüzme ile ilgili yaptıkları bu açıklamada haklılar mı? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.