Mark Zuckerberg: Eğer yapamıyorsak, bunu hak etmiyoruz demektir

Zuckerberg

Mark Zuckerberg ve Facebook, şu aralar oldukça sıkıntılı günler geçiriyor. Gerçi Facebook’ta yaşanan sızıntılar sebebiyle milyonlarca kullanıcının güvenlikleri de tehlikede olabilir. Bu konuda bir özür metni yayınlayan Zuckerberg, benzer şeylerin yaşanmaması için daha fazla önlem alacaklarını dile getiriyor.

Facebook, dünyanın en popüler sosyal medya platformu. Haliyle patronu Mark Zuckerberg de oldukça popüler bir isim. Teknoloji severlerin büyük bir kısmının güven duyduğu Zuckerberg, birçok araştırmada kullanılmak üzere birkaç sene önce sızdırılan milyonlarca kişisel veri sebebiyle hedef tahtasındaki isim haline geldi. Elon Musk da dahil birçok kişi, bu durumu protesto etmek için #deletefacebook etiketi altında gönderiler paylaştı ve Facebook hesaplarını sildi.

Böyle bir hatanın kolay kolay unutulmayacağı malum. Zuckerberg ise, aralarında The New York Times, The Washington Post, The Wall Street Journal ve The Sunday Times’ın da bulunduğu birçok gazetede tam sayfa özür metni yayınladı.

“Kişisel bilgilerinizi korumak bizim sorumluluğumuzda. Eğer yapamıyorsak, bunu hak etmiyoruz demektir” başlıklı yazıda Zuckerberg, benzer bir durumun tekrar yaşanmaması için önlemlerin alınacağını ve benzer uygulamalarla paylaşılan bilgilerde düzenlemelerin yapılacağını belirtilerek özür diledi.

Mark Zuckerberg, gazetelerde tam sayfa özür metni yayınladı

Samsung Galaxy Note 9 İçin Büyük İddia