Mario Kart Tour 90 milyon indirmeyi aştı!

mario kart

Nintendo’nun mobil platforma taşıma kararı aldığı Mario Kart, ilk haftasından rekora koşuyor. iOS ve Android için yayınlanan Mario Kart Tour 90 milyondan fazla indirildi. İşte detaylar.

Nintendo şimdiye kadar konsollarına özel olarak tuttuğu isimleri mobil platformlara taşımaya devam ediyor. Bilindiği üzere daha önce Pokemon ve Mario’yu mobil cihazlarda görme imkanına erişmiştik. Geçtiğimiz günlerde ise Japon konsol devinin önemli serilerinden biri olan Mario Kart, mobil platformlara geldi.

iOS ve Android için yayınlanan Mario Kart, ilk üç gününde 20 milyondan fazla indirilmiş ve önemli bir başarıya imza atmıştı.

Geçtiğimiz gün SensorTower tarafından yayınlanan yeni rapora göre Mario Kart Tour mobil platformlarda 90 milyon indirmeyi geçti. Bahse konu tabloya aşağıdan göz atabilirsiniz.

mario kart tour

Mario Kart oyununun ilk haftasında Nintendo’ya 12.7 milyon dolar kazandırdığını da belirtelim. Bu miktar F2P tarzında bir oyun için hayli olumlu görünüyor.

Bu arada dip not olarak belirtelim. İndirmelerin 13.2 milyonu Amerika’da, 10.7 milyonu Brezilya’da, 5.8 milyonu ise Meksika’da gerçekleşmiş. Japonya’nın ilk 3 içerisinde yer almaması ise ciddi anlamda şaşırtıcı.

CoD Mobile yoğun ilgiyle karşılandı