Türk mühendisler tarafından geliştirilen NarPOS yazılımı, sunduğu çözümlerle işletmelerin kepenk indirme oranını düşürürken, aynı zamanda işletmelerin maliyetlerini azaltmayı ve uzun vadede enflasyonun düşmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.
Yiyecek-içecek sektöründe operasyonel süreçlerin hızını ve verimliliğini artırmak amacıyla otomasyon ve robotik sistemlere dayanan çözümler giderek yaygınlaşıyor. QR menü ve mobil uygulamalar gibi yenilikçi sipariş ve ödeme sistemleri, müşteri yolculuğunu çok daha kolay hale getiriyor. Ayrıca, yalnızca online siparişle hizmet veren merkezsiz bulut mutfaklar, otomasyon sürecinin sağladığı hız ve kolaylığı bir adım daha ileri taşıyor.
Yoğun ve karmaşık operasyonel süreçlere sahip yiyecek-içecek sektörü, restoran yönetim sistemleri (POS) sayesinde kazandığı verimliliği, gelişen teknolojilerle daha da artırmaya ve otomasyon çağında hızlı adımlarla ilerlemeye devam ediyor. İşletmeler, sipariş, müşteri ilişkileri ve stok yönetimi gibi çeşitli operasyonları yönetmek için pek çok farklı uygulamadan faydalanıyor. Verimliliği artırmak, maliyetleri düşürmek ve müşteri deneyimini iyileştirmek adına inovasyona dayanan sektörde, yeni bir dönüm noktası olarak tüm operasyonları tek elden yönetme imkanı sunan kapsamlı hizmet sağlayıcılar öne çıkıyor.
NarPOS, bu devrim niteliğindeki hizmet sağlayıcılardan biri olarak Türkiye dahil toplam 8 ülkede 14 bin işletmeye hizmet veriyor. Sipariş yönetimi, ödeme alma ve stok takibi süreçlerini birleştirerek işletmelere uçtan uca operasyonel çözümler sunan NarPOS, Türkiye’de ilk kez el terminali ve yazar kasayı bir arada sağlayarak, bulut tabanlı veya ana merkezden veri yönetimi ile restoranların tüm iş süreçlerini tek bir yazılımla yönetmesine olanak tanıyor.
İşletmelerin kepenk indirme oranı yüzde 38
2012 yılından bu yana sektörün önde gelen markaları için katma değer yaratan NarPOS, Türkiye’nin ilk hibrit altyapıya sahip restoran otomasyon sistemi olma özelliğini taşıyor. NarPOS Kurucu Ortağı ve CEO’su İlyas Akça, NarPOS’un hedeflerini “Türkiye genelinde yaklaşık 200.000 adet yiyecek-içecek sektörüne hizmet eden işletme bulunuyor. Yapılan araştırmalara göre bu işletmelerin kepenk indirme oranı yüzde 38 ve bu oran 3 ila 6 ay arasında değişim gösteriyor. Biz de NarPOS olarak restoranların yatırım maliyetlerini azaltma ve kazancını artırma hedefiyle daha çok işletmenin ayakta kalabilmesine olanak sağlayacak adımları atmaya başladık.” şeklinde özetliyor.
Uzun vadede enflasyonun azalmasına katkıda bulunacak
Geleceğin Türkiye’sinde sürdürülebilir ve kalıcı değerler yaratmak amacıyla yazılımsal çözümler üreten NarPOS, gücünü inovasyon kültüründen alıyor. İşletmelerin verimliliğini artırmayı, maliyetlerini düşürmeyi ve uzun vadede enflasyonun azalmasına katkıda bulunmayı amaçlayan NarPOS, bunu Amazon (AWS) sistemlerine bağlı bulut tabanlı yapısıyla sağlıyor.
Restoranların tüm veriye her an ulaşabilmesini mümkün kılan bu sistem, ödeme alma, stok takibi, sipariş yönetimi, raporlama gibi tüm iş süreçlerini tek bir uygulama üzerinden kolayca yönetmelerine olanak tanıyor. Böylece, her süreç için ayrı uygulama kullanmak yerine tüm veriyi tek sistemde toplamak, restoranların maliyetlerini düşürüyor.