Silikon Vadisi’nin mucize şirketi diye tanıtılan ve artırılmış gerçeklik gözlükleri geliştiren Magic Leap 6000 gözlük satarak büyük bir hayal kırıklığı yarattı.
Büyük yatırımcılardan, milyar dolarlık fonlar toplayarak iddialı bir başlangıç yapan Magic Leap artırılmış gerçeklik uygulamalarıyla modern dünyada önemli bir devrim yaratmayı hedefliyordu.
Magic Leap 6000 gözlük satışıyla yıkıldı
Ancak uzun süre bir ürün gösteremeyen şirket, hazırladığı gözlüğü 2019 yılında geliştiricilere satmaya başladı. Geliştiricilerin bu gözlük için uygulama geliştirerek ürünü son tüketici için daha kullanışlı hale getirmesi bekleniyordu.
Ancak sadece 6000 geliştiricinin gözlüğe ilgi göstermesi, şirket için bir hayal kırıklığı yaşattı. Gözlüğü alan birçok kişinin ise aslında geliştirici değil, bu teknolojiyi merak eden teknik insanlar olduğu dile getiriliyor.
Uzun süre gözlüğünü ve diğer teknolojilerini gizli tutan Magic Leap, sadece Silikon Vadisi’nin üst düzey yöneticilerine gizli sunumlar yapmasıyla tanınıyordu. Bu sunumlar sırasında Silikon Vadisi’nde milyarlarca dolarlık fon toplayan şirket, gözlüğü de 2300 dolardan satışa çıkarmıştı.
Magic Leap’in hedeflerine göre, 100 bin geliştiricinin gözlüğe ilgi göstermesi bekleniyordu. Artırılmış gerçeklik konusunda devrimsel bir çıkış yapmayı hedefleyen şirket için çok yoğun bir uygulama pazarının oluşması kritik bir önem taşıyordu.
Magic Leap, gözlüğü kullanacak, uygulama geliştirecek ve hatta deneme yapacak yeterince kullanıcı sayısına ulaşamadığı için şirket çalışanlarına da ücretsiz olarak gözlük dağıtmaya başladı. “Kendi çalışanlarının bile kullanmadığı gözlük üreten şirket” imajını yenmeye çalışan Magic Leap için şimdilik şartlar hiç iyi görünmüyor.
Phoenix Point büyük beğeni topladı
Şirkete milyarlarca dolar yatıran yatırımcıların ise 2019 faliyet raporlarında ortaya çıkacak kötü gidiş için sert hesap sorması da bekleniyor.