Mac Pro 2023 iç yapısıyla hayranlık uyandırdı!

yeni Mac Pro

Bilgisayar dünyasının önemli isimlerinden olan Mac Pro’nun son sürümü tamamen parçalara ayrılarak tüm bilinmezleri bilinir hale getirildi.

Mac Pro 2023 iç yapısıyla hayranlık uyandırdı! 2023 yılında Apple tarafından dört gözle beklenen Mac Pro modeli için iFixit bakım ekibi tarafından yayınlanan ayrıntılı bir sökme videosu, Apple‘ın bu amiral gemisi masaüstü bilgisayarındaki yeni değişiklikleri aydınlığa kavuşturuyor. Genel alüminyum şasi ve iç yapının büyük ölçüde değişmemiş olmasına karşın, yeni M2 Ultra yonga setinin üzerinde yer alan büyük ısı emici dikkat çekmekte.

Apple'ı M2 MacBook Pro'ları önümüzdeki Mart'ta gelebilir

Yeni Mac Pro, eski Intel Mac Pro ile aynı boyutlarda bir anakart kullanıyor. iFixit ekibi tarafından yapılan değerlendirmelere göre, Mac Pro’nun kasasının çıkarılması nispeten kolay bir işlem olmakla birlikte, iç donanımın yükseltilmesi daha zorlu bir süreç olarak belirtiliyor. Sökme işlemi sırasında, bellek yapılandırmasıyla ilgili ilginç bir detay keşfedildi. Kullanıcıların doğrudan belleği yükseltemeyecekleri ancak bir yedek bellek modülünün gizli bir şekilde yerleştirildiği ve boş bir yuva ile eşlik ettiği görüldü. Ancak Apple, boş yuvanın kullanıcı genişlemesini desteklemediğini ve bellek yapılandırmasının yalnızca resmi Apple web sitesinde sunulduğunu belirtti.

M2 Pro ve Max çipli Apple MacBook Pro'lar bu sonbaharda geliyor!

Mac Pro 2023 iç yapısıyla hayranlık uyandırdı!

İlgili video, Apple’ın M2 Ultra yonga seti için Intel tabanlı sürümde kullanılan güçlü soğutma çözümünü yeniden kullandığını da gözler önüne seriyor. Bu keşif, Apple’ın mevcut soğutma bileşenlerini kullanmayı tercih ettiğini, böylece şirketin optimizasyon ve verimlilik üzerine odaklandığını gösteriyor.

Muhtemelen en ilginç detay ise, M2 Ultra yonga setinin optimal çalışması için bu kadar büyük bir anakartın gereksiz olduğunu ortaya koyuyor. iFixit ekibi, daha küçük M2 Ultra yonga setinin böylesine büyük bir anakarta ihtiyaç duymadığına inanıyor. Bu durum, Apple’ın tasarım tercihleri hakkında soruları gündeme getiriyor ve daha fazla küçültme için potansiyel yol haritalarını işaret ediyor.

Çentikli MacBook Pro modelleri geliyor!

Dış görünüşü aşina olsa da, M2 Ultra yonga setinin entegrasyonu ve etkileyici ısı emicisi, Apple’ın güçlü performansı şık ve verimli bir paket içinde sunma taahhüdünü vurguluyor. Mac Pro 2023 iç yapısıyla hayranlık uyandırdı!

Teknoloji devleri Avrupa Birliği’nin kıskacında!