Lüks otomobil fiyatları can sıkıyor

images 3 1

Türkiye’de lüks otomobil segmentinde değerlendirilen Audi, BMW, Mercedes ve Volvo gibi modellerin fiyatları ciddi anlamda arttı. Artık bu otomobillere binmek için en az 2 milyonu gözden çıkarmak gerekiyor. İşte detaylar.

Lüks otomobil fiyatları can sıkıyor! Son iki yılda otomobil fiyatları önemli ölçüde arttı. Dürüst olmak gerekirse bu saatten sonra kimsenin otomobil fiyatlarının düşeceğine dair pek fazla inancı da yok. Çünkü Türkiye’deki yazılı olmayan kurallardan birisi de fiyatı çıkan bir malın ucuzlamayacağıdır.

BMW 7 Serisi Sedan

Özellikle 2022 içerisinde giriş seviyesi otomobillerin fiyatları bile 400 bin TL’ye yaklaştı. Bu durum kullanıcıları ve tabi ki müşterileri fazlasıyla rahatsız ediyor. Çok değil 2015’te bu fiyatlara sıfır Mercedes C kasa otomobil almak mümkündü.

mercedes emisyon

Lüks otomobil fiyatları can sıkıyor

Şimdilerde ise Mercedes C kasa bir otomobil almak için neredeyse 2 milyon TL’ye yakın bir meblağı gözden çıkarmanız gerekiyor. Hatta A serisi bir Mercedes için bile 1 milyon 550 bin ile 1 milyon 600 bin TL arasında bir ücret ödemeniz gerekiyor. Kısacası şu sıralar üst seviye olarak nitelendirebileceğiniz Audi, Mercedes ya da BMW tarzı bir aracı almak neredeyse orta direk için imkansız hale gelmiş durumda.

BMW yakıt hücreli otomobil

Mevcut şartlarda böyle bir otomobil almak zaten kolay değildi. Fakat hali hazırda içerisinde bulunduğumuz şartlarda imkansıza yaklaşmış durumda. Bakalım elektrikli otomobillerle birlikte fiyatlar biraz daha düşecek mi? Bunu zaman gösterecek.

2022 yılındaki siber güvenlik faaliyetleri değerlendirildi