LG V30 için Android Pie güncellemesi yayınlandı

lg v30

Güney Kore’nin önde gelen akıllı telefon üreticilerinden biri olan LG, V30 modeli için Android Pie güncellemesi yayınladı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Bilindiği üzere Google, Android Pie’ın kararlı sürümünü geçtiğimiz yıl bu zamanlarda kullanıma sunmuştu. Üzerinden 1 yıl süre geçmiş olmasına karşın hala bazı üst segment modellerin bu Android güncellemesini almış değiller. Aslında normal şartlarda bu zamanlarda yeni gelen Android Q güncellemeleri hakkında konuşmamız lazımdı. Fakat kabul etmemiz  gerekiyor ki pek çok üretici Android güncellemeleri konusunda pek de atik değil.

Bu eleştiriyi sektördeki pek çok üretici için yapmamız mümkün. Zira en çok telefon satan firma olan Samsung dahi, Android Pie güncellemelerini son birkaç aydır yoğunlaştırdı.

Tam olarak da bu sebepten ötürü, hala gelen Android Pie güncellemeleri bizi çok fazla şaşırtmıyor.

Android Pie güncellemesi ile bu gruba dahil olan son model ise V30 oldu. Güney Koreli şirket 2017 yılında satışa sunduğu amiral gemisi modelini biraz geç de olsa Android 9’a yükseltti.

LG V30 Avrupa versiyonu için yayınlanan Android Pie güncellemesi, önümüzdeki günlerde tüm cihazlara gelecektir. Şimdilik güncelleme notları hakkında net detaylar bulunmuyor.

MediaTek Helio G90 için geri sayım başladı