#İŞBİRLİĞİ
LG, kullanıcılara yeni nesil bir akıllı telefonun nasıl görünmesi gerektiğini LG G6 ile göstermek istiyor. Büyük bir ekran ile karşımıza çıkan LG G6’ya yakından bakıyoruz.
Tam LG G5’e alıştık derken, LG G6 ile tanıştık. 5.7’lik bir ekran ile karşımıza çıkan LG G6, LG’nin gelecekteki vizyonun izlerini üzerinde taşıyor. 16:9 ekran formatı yerine 18:9 ekran formatını kullanan LG G6, kullanıcılara Galaxy S7 Edge formatında çok daha büyük bir ekran sunması ile ilgi çekiyor. Çerçeveyi minimuma indirgeyen ve bu sayede ekran boyutunu büyüten LG G6, aynı zamanda da başarılı bir ergonomi sunuyor.
Öyle ki, LG G6 ele çok iyi oturuyor. Tek el ile rahat bir kullanım sunan G6, yanlışlıkla ekrana değen avuç içini de algılayabiliyor. Bu esasında önemli bir özellik. Çünkü ince uzun telefonlarda çoğu zaman avuç içi ekrana değebiliyor. Bu da ister istemez bir işlemin çağrılmasına neden oluyor. LG G6, avuç içini algılıyor ve telefonda istenmeyen bir işlemin yapılmamasını sağlıyor.
Ekran formatının 18:9 olması resim kalitesine ekstra bir avantaj sağlamıyor. Buna karşın 2880×1440 piksel çözünürlüğü ve 565 ppi piksel yoğunluk değeri ile çok keskin görüntüler oluşturabiliyor. Bu da onu rakiplerle kıyasla bir adım öne taşıyor. Ne yazık ki ekranın parlaklık değeri 549 Candela civarında. Bu değere baktığımızda LG G5, 812 Candela’lık parlaklık değeri ile daha parlak olduğunu söylemek mümkün. Benzer bir durum kontrast değeri için de geçerli. Buna karşın ekranın renk derinliği oldukça başarılı. LG G6, çok keskin ve renk doğruluğu yüksek görüntüler oluşturabiliyor.
Ekranın bu özelliği, 18:9 formatı ile birleştiğinde, film ve oyun keyfi bir üst basamağa taşınıyor.
Tasarım
LG G6, arka yüzeyde Aluminyum yerine Cam kullanıyor. İnce uzun olması ve bir kamera çıkıntısına sahip olmaması ona klas bir görünüm katıyor. Ele aldığınızda zaten kalite farkını hemen anlıyorsunuz. LG G5 de aldığınız o ucuz his bu üründe yer almıyor.
Home tuşu ürünün arkasında yer alıyor. Bu tuş aynı zamanda da bir parmak izi sensoru görevini de görüyor. Ön ve arka yüzey tamamen cam ile kaplı. Sadece hoparlör ve kameraların bulunduğu bölüm kendisini camdan ayırıyor. Kullanılan metal çerçeve yuvarlatılmış. Ürünün sağ tarafında ise Nano SIM ve microSD kart yuvaları yer alıyor. Arka yüzey sabit ve bundan dolayı da pil değiştirilemiyor. Bu da LG G6’yı toz ve suya karşı dayanıklı olmasını sağlıyor.
Performans
LG G6, dört çekirdekli Snapdragon 821 işlemcisini (2×2,4 und 2×1,8 Gigahertz) kullanıyor. Bu işlemci geçen yıl piyasaya çıktı ve günümüzde ne yazık ki güncel değil. Yeni nesil akıllı telefonlar Snapdragon 835 işlemcisi ile bu yarışa girerken LG G6 bu yarışa eksi bir puan ile başlıyor. Yine de sahip olduğu 4 Gbyte bellek ile birleştiğinde günlük rutinleri rahatlıkla yerine getirebildiğini söylemeliyiz. Menüler arasındaki geçişlerde ve uygulamalarda yüksek bir performans elde edebilen G6, beklenildiği gibi Samsung Galaxy S8’in gerisinde kalıyor. Bizim şaşırdığımız durum ise bazı testlerde LG G5’den de geride kalabilmesi.
Üründe beğendiğimiz bir özellik, üzerinde bulunan 3230 mAh’lik batarya ile yük altında 11 saat kesintisiz çalışabilmesi. Bu Samsung Galaxy S8’den 2 saat daha fazla bir çalışma anlamına geliyor. Ama bundan da önemlisi ise, LG G6’nın neredeyse hiç ısınmaması.
LG G6, iç kısımda alüminyum bir kasa sistemi kullanıyor. Bu kasa sisteminin üzerinde ise, cihazın ısınmasını engelleyen Bakır soğutma boruları yer alıyor. Bu soğutma sistemi LG G6’nın aşırı ısınmasına izin vermiyor ve ısınmadan dolayı meydana gelebilecek patlayan pil problemlerini engelliyor.
Kamera
LG G6’nın arka yüzeyinde iki adet kamera bulunuyor. Bu kameralardan ilki 13 MP çözünürlüğünde fotoğraflar çekebiliyor. Yaptığımız denemelerde bu kamera ile çekilen fotoğrafların çok keskin, zengin detaylı, parlak ve geniş bir renk yelpazesine sahip olduğunu gördük. Benzer bir durum Video çekimler için de söyleyebiliriz. Buna karşın loş ortamlarda çok fazla gren efektinin olduğuna şahit olduk. Hatta flaşsız çekimlerde çekilen fotoğrafların nerdeyse kullanılmaz olduğunu da gördük.
125 derecelik bir geniş açı lensine sahip olan , 13 MP’lik sensörlü ikinci kamera ise kullanıcıya farklı bir perspektif kazandırıyor. Fakat bu kamera ne yazık ki birinci kamera kadar başarılı bir performans sergilemediğini söylemeliyiz.
Yaptığımız testlerde LG G6 ile çektiğimiz fotoğrafların, iPhone 7 Plus ile kıyasla, çok daha zengin detaylı olduğunu gördük. Bu fotoğraflara yakından baktığımızda ise LG G6’nın fotoğraflar üzerinde yazılım yardımı ile oynadığını fark ettik. Bu da ne yazık ki fotoğrafın doğallığını ciddi bir anlamda bozuyor.
Sonuç
LG, G5’deki modüler yapıyı bıraktı ve G6 ile birçok şeyi doğru yaptı. Zengin donanım birleşenlere sahip olan G6, 18:9 formatındaki ekranı ile puan topluyor. Kameraları ortalama performansının üzerinde, yine de çok daha iyi olabilirdi. Dolaysıyla LG G6, genel olarak başarılı bir telefon.
En büyük dezavantajı ise sahip olduğu fiyat politikası. LG G6, fiyatının yüksek olmasından dolayı resmen farklı bir ligde yarışıyor. Samsung ve Apple’ın olduğu bu ligde LG G6’nın herhangi bir şansı olduğunu düşünemiyoruz.
Teknik Özellikler
İşlemci: Qualcomm 821 (4×2.35 GHz+4×1.16 GHz)
Ekran: 5.7 inç 1440 x 2560
Bellek/kapasite: 4 / 32 GByte
Kamera ön/arka: 5 / 2×13 MP
Boyut: 148,96×71,9×7,9 mm
Ağırlık: 163 gr
“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”