LG G5 çıkış tarihi belli oldu!

LG G5 çıkış tarihi

LG G5 çıkış tarihi bilgisi ile karşımızda. LG Mobile isimli Facebook hesabı o tarihi paylaştı.

Bir diğer popüler Güney Koreli üretici LG, yeni amiral gemisi G5 için kolları sıvamış durumda. Son yıllarda G2, G3 ve G4 modellerinden sonra artık firmadan G5 modeli bekleniyor.

LG G5 çıkış tarihi ne zaman?

Şimdiye kadar LG G5 çıkış tarihi ile ilgili direkt olarak LG’nin ağzından çıkan bir bilgi bulunmuyordu. Tahminler ve basına sızan bilgiler gündeme geliyordu ancak ilk defa resmi ağızlardan telefonla ilgili bir detay paylaşıldı. Facebook’ta LG Mobile ismiyle yayın yapan resmi LG sayfası bir görsel yayınladı. Görselde LG G5 çıkış tarihi ile ilgili bir bilgi var.

“LG G5 Day” yani “LG G5 Günü” olarak bahsedilen tarih 21 Şubat 2016. Eğer planlarda bir aksama olmazsa önümüzdeki ay MWC 2016 kapsamında LG G5 modeli resmi olarak duyurulacak. Barselona’da düzenlenecek olan etkinlikte firmanın yeni amiral gemisiyle karşılaşacağız.

Telefonun tasarımıyla ilgili önemli bir detay bulunuyor. Bu detay güç tuşunun artık arka tarafta değil yan tarafta yer alacağı yönünde. Alıştığımız LG G ailesi tasarımında yapılacak olan bu değişikliğin sebebi ise bilinmiyor. Teknik özellikler konusunda en net detay ise yeni Qualcomm Snapdragon 820 yongasının kullanılacağı. Yazılım tarafında ise Android 6.0 Marshmallow sürümüne kesin gözle bakabiliriz. LG G5 hakkında daha detaylı bilgileri basına yansıdıkça sizlerle paylaşacağız. İlgili Facebook paylaşımını aşağıda görebilirsiniz.

LG G5 çıkış tarihi

Galaxy S7 FCC sertifikası alırken görüldü!