LG G5 Lite görüldü!

lg g5 modeli

Henüz resmiyet kazanmasa da LG G5 Lite olacağı düşünülen bir akıllı telefon TENAA’yı ziyaret etti. Bu ziyaret, söz konusu cihazın yakın zamanda satışa çıkacağı anlamına geliyor.

Çin’in regülasyon kurumlarından biri olan TENAA, yeni bir akıllı telefona daha ev sahipliği yaptı. Çin’de satışa çıkacak olan akıllı telefonların sertifika alması gereken bir kurum olan TENAA, LG G5 Lite ile karşımızda. Telefonun TENAA’da yer alması Türkiye’de satışa çıkacağı anlamına gelmiyor. Yani bu noktada kesin bir bilgi vermek mümkün değil.

LG G5 Lite diğer adıyla LG H848

Söz konusu cihaz TENAA’da LG G5 Lite adıyla görülmedi. Model kodu ile görüntülenen telefonun LG G5 Lite olarak adlandırılacağı düşünülüyor. Cihazın kod adı LG H848 şeklinde.

En önemli fark olarak işlemci göze çarpıyor. LG G5 modelinde kullanılan Qualcomm Snapdragon 820 yongasının aksine “Lite” versiyonda Snapdragon 652 yongası görüldü. Diğer detaylar neredeyse aynı diyebiliriz.

Snapdragon 652 ve beraberindeki Adreno 510’dan güç alacak olan bu yeni versiyon G5’te 5.3 inç büyüklükte bir ekran ve QHD ekran çözünürlüğü sunuluyor. 3 GB RAM, 16 MP + 8 MP arka kamera, 32 GB depolama alanı telefon hakkında bahsedebileceğimiz diğer özellikler arasında. Lite versiyon yine 4K video çekebilecek. Söz konusu telefonun çıkış tarihi ve fiyatı ise henüz belli değil.

lg-g5-lite

Geçmişten günümüze Sony Xperia Z serisi!