LG Akıllı Telefonları

LG Dünya çapında üretim yapan iyi bir firma markası ancak ülkemizde ki yerine baktığımızda fazla bir Pazar payını kendisine biçemiyoruz. Özellikle akıllı telefon konusunda. Ancak firma Türkiye içerisinde de, akıllı telefon satışlarını arttırmak için çaba içerisinde.

Apple, Samsung, Htc gibi dev markalar kıyasıya bir yarış içerisindeler. Akıllı telefon modellerinde ki özelikler, kullanıcıların iştahlarını kabartan cinsten. LG’de ülkemizde ki ön yargıları kırmak adına, piyasaya Optimus G adındaki akıllı telefonunu sürdü. Optimus G akıllı telefonu diğerlerinden aşağı kalmayan bir şıklığa sahip. Ekranının kenarlarında ki metalimsi eklemeler, telefona ayrı bir hava katmış. Bunun yanında parlak ve ışıldayan bir görüntüye sahip. Elinize aldığınızda etrafınız tarafından dikkat çekecek bir tasarım söz konusu diyebiliriz.

optimus_main.hlarge

Lakin güvenlik sebebiyle arka kapağını yani batarya yerini açamadığımız akıllı telefonlardan biriside bu cihaz. Hat girişi sol tarafında bulunuyor. 145 gram ağırlığa sahip. Bu da diğer modelleriyle aynı derecede. 4.7 inç ekrana sahiptir. Bir de düşmelere karşı Corning Gorilla Glass 2 teknolojisiyle sarılmış durumda. Ama yinede dikkatli olmakta yarar var diyebiliriz. Optimus G, In Plane görüntü sistemini kullanan, 16 milyon renk seçeneğiyle mükemmel bir görüntü sağlayan cihaz. Her açıdan parlamadan yakalana bilen şık bir görüntü kalitesine sahiptir. LG Optimus G  akıllı telefonunun görüntü açısından rakiplerine fark attığını söyleyebiliriz. Aynı zamanda ince bir tasarım ve dokunmatik deneyimi iyi performans göstererek yaşatıyor.

Optimus G akıllı telefonuyla Türkiye semalarında yükselmek isteyen bir LG firması var. Fiyatlarına baktığımız zaman diğerlerine göre daha uygun fiyatlarla karşılaşıyoruz. Ama nedenle LG firması, Türkiyede LCD teknolojileri üzerine daha başarılı bir firma olarak görülüyor. Buda tabi ki, akıllı telefon hususunda başarılı çalışmalarının üzerini örtüyor. LG sadece Türkiye’de akıllı telefon piyasasında isminden söz ettiremiyor. Güney Kore markası LG, yine aynı ülkenin markası ve en büyük rakibi olan Samsung firmasıyla, ülkesinde başa baş bir yarış içerisinde. Ama Türkiye’de emaresi bile okunmuyor. Akıllı telefonlarına gelince, benim düşüncem sağlam ve kalitelidir.