LG de oyuncu bilgisayarları üretecek!

gaming laptop graphics

Oyun pazarının günden güne artan hacmi, sektöre her geçen gün yeni aktörlerin katılmasına neden oluyor.

LG de oyuncu bilgisayarları üretecek! LG için çok fazla şey söylemek mümkün, özellikle de akıllı telefonlar konusunda. Hatırlanacağı üzere akıllı telefonların yaygınlaşmaya başlaması ile birlikte, sektördeki hakimiyetini günden güne arttıran, hatta bir dönem aynı anakaradan doğma rakibi Samsung ile sektör liderliği konusunda yarışabilecek seviyeye gelen LG, daha sonra yavaş yavaş pazar payını kaybetmeye başlamış ve nihayetinde hatıralardaki yerini almıştı.

Şirketin akıllı telefon sektöründeki bu kötü gidişatının, diğer alanlara yansıyıp yansımayacağı büyük bir merak uyandırırken, takip eden yıllar LG‘nin işi kurtardığını ve başta ev elektroniği olmak üzere birçok önemli kategoride hala söz sahibi konumunu koruduğunu göstermişti.

LG, Güney Kore mağazalarında Apple ürünlerini satmaya başlayacak

LG de oyuncu bilgisayarları üretecek!

İşte yeniden bir yükseliş dönemine geçmek isteyen Güney Koreli teknoloji devi, aradığı kanı oyun sektöründe bulmuş olabilir. Son zamanlarda artan oyun bilgisayarı talepleri ve buna bağlı olarak da yükselen kar marjları karşısında daha fazla hareketsiz kalamayan LG, ilk dizüstü oyun bilgisayarı olan LG UltraGear 17G90Q modeli ile bu pazara resmen giriş yapacağını duyurmuş oldu.

17 inçlik Full HD IPS ekrana ve RTX 3080 Max-q ekran kartına sahip cihazda, 32GB’a kadar DDR4 RAM ve 1TB’a kadar SSD seçenekleri sunulacak. Parmak izi sensörü ve Full HD web kamerası gibi özelliklere sahip olması beklenen bu cihazın detaylı tüm özellikleri ise CES 2022’de belli olacak.

Dolarda yaşanan düşüşe ekonomistler bakın ne söyledi