LG 8K OLED TV modelini duyurdu!

LG 8K OLED TV 88 inch ZX 1024x654 1

Nvidia’nın teknolojilerini destekleyen LG 8K OLED TV modeli bugün duyuruldu. Peki, 8K oyun deneyimi gerçek olacak mı?

NVIDIA’nın GeForce RTX 30 serisi GPU’larını duyurduğu surada, LG’nin HDMI Ekran Akışı Sıkıştırmayı (DSC) destekleyecek yeni 2020 model LG 8K OLED TV serisi tanıtıldı. TV’ler, LG’nin α (Alpha) 9 Gen 3 AI işlemcisi tarafından destekleniyor ve VRR ve ALLM gibi birçok oyun odaklı özelliği barındırıyor.

LG 8K OLED TV özellikleri neler?

Α9 Gen 3 AI işlemci, tam bant genişliği desteği ile 8K deneyimi sağlıyor. TV, DSC, VRR (Değişken yenileme hızı) ve ALLM (Otomatik Düşük Gecikme Modu) gibi HDMI’nin birçok yeni teknolojisini bünyesinde barındırıyor.

Bununla birlikte, TV’ler ayrıca NVIDIA G-SYNC Uyumludur, bu da TV’yi RTX 30 serisi, RTX 20 Serisi ve GTX 16 Serisi GPU’lara sahip kullanıcılar için oyun oynamak için mükemmel hale getiriyor.

LG 8K OLED TV

Bu TV’lerde bulunan diğer teknolojiler arasında; LG’nin derin öğrenme tabanlı AI Akustik Ayarlaması olan Dolby Atmos desteği, BT Surround hazır ve LG ThinQ özelliklerine sahip.

Philips OLED+935 TV yapay zeka ile daha güçlü!

Lansman hakkında yorum yapan LG Ev Eğlence Şirketi’nin TV ürün planlama bölümü başkan yardımcısı P. Baik şunları söyledi: “LG OLED TV’nin hayranlık uyandıran görüntü kalitesi ile NVIDIA’nın teknolojik becerisinin birleşimi, inanılmaz 8K’da bir üst düzey oyun deneyimi sunuyor. Geçen yıl dünyanın en iyi oyun donanımı markasıyla yaptığımız başarılı ortaklığın ardından, NVIDIA ile ilişkimizi genişletmeyi umuyoruz.”