Lumia 430 En Ucuz Windows Phone Oldu

Lumia 430

Microsoft tarafından geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen Lumia 430, 70 dolarlık fiyatıyla en düşük maliyetli Windows Phone telefon olma özelliğini taşıyor.

Android ve iOS gibi güçlü rakiplerinin açık ara gerisinde kalan Windows Phone‘u daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaştırabilmek adına sıkı bir çalışma yürüten ve bu amaç doğrultusunda akıllı telefon pazarına önemli yatırımlar yapan Amerikalı teknoloji devi Microsoft, düşük maliyetli akıllı telefonlar pazarına odaklanmaya devam ediyor. Son yıllarda akıllı telefon pazarında dengeleri belirlemeye başlayan düşük maliyetli telefonlara odaklanan Microsoft, bu alandaki belki de en cazip ürününü geçtiğimiz günlerde piyasaya sürdü.

Lumia_430

Microsoft tarafından geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen Lumia 430, sadece Windows Phone ailesi için değil tüm akıllı telefon pazarı için yeni bir dönüm noktası niteliğinde. 70 dolarlık fiyatıyla bugüne kadar piyasaya sürülen en düşük maliyetli Windows Phone akıllı telefon olma özelliğini taşıyan Lumia 430, bu düşük maliyetine rağmen Windows Phone 8.1 işletim sistemini destekliyor ve yayınlanmasının ardından Windows 10’a da geçecek.

Düşük maliyetli olması için tasarlanmış olan Lumia 430’un donanımsal özellikleri oldukça mütevazı olsa da, çok da kötü olduğu söylenemez. Lumia 430‘un donanımsal özellikleri arasında 1.2 GHz çift çekirdekli Qualcomm Snapdragon 200 işlemci, 1 GB RAM, 4 inç WVGA dokunmatik ekran, 2 megapiksel arka kamera, görüntülü aramalar için 0.3 megapiksel ön kamera, 8 GB dahili hafıza, 128 GB’a kadar microSD hafıza kartı desteği ve 1500 mAh kapasitede batarya yer alıyor.

Game of Thrones Oyununun 3. Bölümü Göründü