Lenovo Microsoft’un Surface Pro teklifini reddetti

Lenovo Surface Pro

Surface Pro ürünlerini kendi mağazalarında satması için Microsoft’tan teklif alan Çinli teknoloji devi Lenovo, Microsoft’un bu teklifini reddetti.

Amerikalı teknoloji devi Microsoft ve Çinli teknoloji devi Lenovo şu sıralar ortak bir tanıtım kampanyası için bir araya gelmiş olsalar da, iki firmanın her konuda iyi anlaştığını söylemek mümkün değil. Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir etkinlik sırasında konu hakkında konuşan Lenovo yöneticisi Gianfranco Lanci’nin açıklamaları, firmanın yakın zamanda Microsoft’tan gelen bir teklifi geri çevirdiğini ortaya çıkardı.

Surface_Pro_3 (2)

Microsoft’la olan ilişkileri hakkında konuşan Lenovo COO’su Lanci, Microsoft’un üst düzey tableti Surface Pro‘yu satmaları için kendilerine teklifte bulunduğunu fakat bu teklifi reddettiklerini açıkladı. Dell ve HP gibi firmaların kendi mağazalarında Surface Pro modelleri satmayı kabul ettiği göz önüne alındığında, Microsoft’la hali hazırda birlikte çalışan Lenovo’nun bu teklifi reddetmesi ilk bakışta şaşkınlık yarattı.

Bu konuya açıklık getiren Lenovo yöneticisi, Surface Pro’yu kendi cihazlarına doğrudan rakip olarak gördüklerini ve bu yüzden Microsoft’un teklifini kabul etmediklerini ifade etti. Surface Pro 3 ile IdeaPad Miix 700 arasındaki benzerlikler göz önüne alındığında Çinli teknoloji devinin bu konudaki çekincesi anlaşılır bir hal alıyor.