Lenovo Vibe X3 modeli resmen duyuruldu!

lenovo vibe x3 1

Çinli akıllı telefon üreticisi Lenovo, bir süredir söylentilerle gündeme gelen Vibe X3 modelini resmen duyurdu. Söylentiler ve iddialar büyük ölçüde doğru çıktı. Başarılı Vibe X2 modelinden sonra Vibe X3, Lenovo sevenleri heyecanlandıracak türden bir telefon olmuş.

lenovo-vibe-x3-1

Geçtiğimiz yıl mobil sektörde büyük bir atak gerçekleştiren Lenovo, akıllı telefonları ile ülkemizde de satışa çıkmıştı. Firma, şimdi popüler telefonu Vibe X2’yi güncelledi ve Lenovo Vibe X3 ailesi resmi olarak duyuruldu. Ailesi olarak diyoruz çünkü Vibe X3, üç farklı versiyona sahip.

Farklı özelliklere sahip olan üç farklı Lenovo Vibe X3 modelinden bahsediyoruz. Modellerin en büyük ortak özelliği 5.5 inç büyüklüğünde Full HD (1080 x 1920 piksel) çözünürlük sunan ve Gorilla Glass 3 ile korunan ekranları. Ayrıca tüm modellerde parmak izi okuma sensörü bulunuyor. Vibe X3 ailesini 2+1 olarak düşünebiliriz. İlk iki model nispeten yüksek performansı ile dikkat çekerken, sonuncu model ise fiyatı ile kullanıcıları etkilemesi için tasarlanmış.

Vibe X3 ailesinin ilk iki modelinde Snapdragon 808 yongası, 3 GB RAM ve 32/64 GB dahili depolama alanı ve micro SD kart yuvası bulunuyor. Ayrıca yine iki modelde de çift SIM kart ile 4G desteği görüyoruz. Snapdragon 808 yongası, LG Nexus 5X modelinde de kullanılan oldukça verimli bir yongaseti.

23 MP çözünürlüğünde Sony IMX230 sensörlü kameraya sahip olan modeller 4K çözünürlüğünde videolar kayıt edebiliyor. Ön tarafta ise 8 MP çözünürlüğünde özçekim kamerası bulunuyor. 3600 mAh kapasiteli pilden güç alan modeller QuickCharge 2.0 hızlı şarj teknolojisini de desteklemekte.

lenovo-vibe-x3-youth

Geldik uygun fiyatlı üçüncü modele. Üçüncü Vibe X3 versiyonunda MediaTek yongası kullanılmış. Telefonun işlemcisi 1.3 GHz hıza sahip. 2 GB RAM ve 16 GB depolama alanı tercih edilmiş. Model “Youth” ismine sahip. Yani geçlere yönelik olduğunu düşünebiliriz. Vibe X3 Youth versiyonunda 16  MP ana, 5 MP özçekim kamerası bulunuyor. Batarya tarafında ise 3400 mAh kapasite kullanılmış.

Teknik özelliklerinden bahsettiğiniz ilk ili Vibe X3 versiyonu sırasıyla 470 ve 390 Dolardan satışa çıkacak, uygun fiyatlı Vibe X3 ise 300 Dolardan raflarda yerini alacak. Lenovo Vibe X3 modelinin ülkemizde de satışa çıkmasını bekliyoruz.

4 inç iPhone’ın Adı 6C mi Olacak?