Huawei Mate 8 farklı versiyonlar ile gelecek!

huawei mate 8 versiyonlari

Huawei’nin yeni amiral gemisi Mate 8 modeli bu ay içerisinde duyurulacak. Ancak bazı iddialara göre Huawei, Mate 8’in farklı versiyonlarını da hazırlıyor. Huawei Mate 8 hakkında son gelişmeler haberimizde.

huawei-mate-8-versiyonlari

Geçtiğimiz haftalarda basın mensuplarına davetiye dağıtmaya başlayan Huawei, Mate 8 isimli yeni amiral gemisine işaret etmişti. Davetiyedeki 8 rakamına yapılan vurgu sebebiyle artık Mate 8’in geleceğine kesin gözüyle bakabiliriz. İlgili davetiyede 26 Kasım tarihinde bir etkinlik yapılacağı bilgisi yer alıyordu. 26 Kasım tarihi yaklaşırken, Huawei’nin Mate 8’in farklı versiyonları ile karşımıza çıkacağına dair bazı iddialar ortaya çıktı.

İddianın kaynak noktası aslında oldukça basit. Samsung, Sony ve LG gibi üreticilerde bir ana model ve onun etrafındaki yan modelleri yıllardır görüyoruz. Mini, Maxi şeklinde isimlendirmelerle satışa çıkarılan model biraz daha uygun fiyatlı oluyor. Huawei’de de benzer bir durum olacağı söyleniyor. Firma şimdiye kadar böyle bir modelleme yapmamıştı.

Huawei Mate 8 modeli 3 farklı telefon sunan bir ürün ailesi olarak karşımıza çıkacak. Telefonlar 5.5, 5.7 ve 6.2 inç ekran boyutlarıyla gelecek. 3 GB RAM kullanacak olan telefonların hafızaları 32 GB ile 128 GB arasında değişiklik gösterecek.

Bir diğer iddia ise 6.2 inç ekranlı modelde yüksek çözünürlük kullanılacağı. Sony Xperia Z5 Premium modelinde olduğu gibi burada da 4K çözünürlüklü bir ekran görme ihtimalimiz var. Ancak diğer modellerin 1080p çözünürlükte olacağı kesin. Bir diğer ve son bilgi ise tüm Huawei Mate 8 ailesinin, kutusundan Android 6.0 Marshmallow sürümüyle birlikte çıkacağı yönünde.

Android ve iOS için en iyi 10 minimalist oyun!