Lenovo PC pazarını domine etmeye devam ediyor

Google Chrome gerçek zamanlı altyazılar PC ve Mac'e geldi!

Son dönemde artan PC satışlarında aslan payı yine Lenovo’nun oldu. 2021’de market payını en çok arttıran isim ise Dell oldu. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Lenovo PC pazarını domine etmeye devam ediyor. Pandemi sürecinde PC satışlarında önemli bir artış gerçekleşmişti. Bu artışın temel nedeni uzaktan çalışma metodunun geniş çapta kullanıma ulaşmasıydı.

2020 yılında PC sektöründe uzun soluklu bir büyüme trendi başlamıştı. Bu trend 2021’in 3. çeyreğinde de devam etti.

Canalys tarafından paylaşılan verilere göre PC pazarında bir önceki çeyreğe göre yüzde 5 oranında büyüme gerçekleşti. Bu büyümede aslan payı yine Lenovo’nun oldu.

Lenovo Legion Y740

Lenovo PC pazarını domine etmeye devam ediyor

Lenovo 2021’in 3. çeyreğinde 19.8 milyon sevkiyat gerçekleştirerek pazar payını yüzde 23.5’e yükseltti. Lenovo’yu yüzde 23.3 ile HP takip etti. HP aynı çeyrekte 17.6 milyon sevkiyat gerçekleştirmiş.

Bu süreçte en fazla büyüyen isim ise Dell oldu. Dell pazar payını yüzde 18.1’e yükseltti. PC sektörünün önemli ismi bu zaman diliminde 15.2 milyonluk sevkiyat gerçekleştirmeyi başardı.

Teknoloji sektöründeki önemli isimlerden biri olan Apple ise pazar payını yüzde 9.3’e yükseltti. Cupertino merkezli şirket geçtiğimiz çeyrekte 7.8 milyonluk sevkiyat gerçekleştirdi. Apple’ın özellikle ARM tabanlı işlemcilere sahip MacBook modelleriyle önemli bir çıkış yakalamıştı.

İlk 5 içerisinde bulunan son isim ise Acer. PC sektöründeki köklü ismin geçtiğimiz çeyrekteki pazar payı yüzde 7.2’ydi. Acer bu süreçte 6.1 milyon sevkiyat gerçekleştirdi.

Fiat Doblo Ekim ayı fiyatlarıyla şaşırttı!