Facebook itirafları deprem etkisi yaratıyor: Mark Zuckerberg çöküyor

Mark Zuckerberg, Facebook hakkındaki iddiaları yalanlıyor

Facebook itirafları deprem etkisi yaratmaya başladı. Bazı çalışanlar tarafından yapılan bu itiraflar şirketin tüm kirli yönlerini ortaya koyuyor.

Son zamanlarda iyice artan Facebook itirafları deprem etkisi yaratmaya devam ediyor. Platformda daha önceden çalışıp sonradan ayrılan kişiler gönül rahatlığıyla itirafçı olabiliyor. Üstelik itiraf ettikleri konular gerçekten de tüyler ürperten cinsten. Bu nedenle Facebook küresel çapta büyük tepki görüyor.

Geçtiğimiz aylarda performans sorunları nedeniyle işten kovulan Sophie Zhang isimli bir çalışan Facebook ihlallerine göz yumduğunu söyledi. Hatta kendisi bir adım daha ileriye giderek ellerine kan bulaşmış gibi hissettiğini söyledi. Onun yaptığı bu açıklamalar deprem etkisi oluşturdu. Ayrıca konuşmasının devamında önemli açıklamalara yer verdi.

Facebook itirafları deprem gibi sarstı

Facebook ile ilgili ortaya birçok iddia atılıyor. Bu iddiaların önemli bir bölümü gençler hakkında. Hatırlayacağınız üzere Frances Haugen kongre önünde ifade vermek istediğini söylemişti. O da eski Facebook çalışanıydı ve şirket hakkında bir çok detaya hakimdi.

Facebook itirafları deprem

Kendisi Facebook platformunun birçok konuyu suistimal ettiğini düşünüyordu. Hatta şirketin gençleri ve birçok insanı kötü etkilediğini ifade etti. Frances Haugen tarafından ortaya atılan tüm bu iddialar büyük etki yarattı. Hemen ardından başka bir eski çalışan sert sözlerle şirketi yerden yere vurdu.

Elini adeta kana bulandığını düşünen bu eski çalışan senato önünde açıklama yapabileceğini söyledi. Ayrıca kendisi bir veri bilimcisi olduğu için diğer ülkelerdeki Facebook kullanımına hakim. Ona göre nefret söylemlerinin ve yanlış bilgilerin önüne geçmek için bu şirket neredeyse hiçbir şey yapmadı. Böylece Facebook itirafları deprem etkisi yaratmış oldu.

Facebook sigara kadar zararlı açıklaması yapıldı: Bu laflar kavgada söylenmez

Sosyal medya devi hakkında çok fazla iddia ortalıkta dönüyor. Muhtemelen bunlar FBI tarafından ayrıntılı olarak araştırılacak. Peki siz Facebook ile ilgili yapılan itiraflar hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.