ZTE’nin 3’üncü Çeyrek Kârı Yüzde 191 Arttı

ZTE Blade Vec 4G

3’üncü çeyrek gelirlerindeki yüzde 24’lük büyümesinde, Avrupa, ABD ve Çin’deki güçlü performansı etkili olan ZTE, 2014 kâr artışının yüzde 106’ya ulaşmasını öngörüyor.

Telekomünikasyon ekipmanları, ağ çözümleri ve mobil cihaz tedarikçisi ZTE, üçüncü çeyrek kârının, akıllı telefon ve 4G ekipmanı faaliyetlerindeki büyümenin etkisiyle yüzde 191 arttığını açıkladı. ZTE’nin net kârı, 2014’ün üçüncü çeyreğinde 703 CNY artış gösterdi. Üçüncü çeyrekte telefon satışlarını bir önceki yıla göre yüzde 40’ın üzerinde artıran ZTE’nin gelirleri de yüzde 24 artarak 21,1 milyar CNY’e yükseldi. ZTE’nin gelir artışında, 4G sistemlerini de içeren taşıyıcı ağlarının yanı sıra, telekomünikasyon yazılım sistemlerinden elde edilen gelirlerdeki artışlar da etkili oldu.

ZTE Blade Vec 4G
İlk dokuz ayda şirketin net kârı yüzde 232 artış göstererek 1,83 milyar CNY’e yükselirken, gelirleri de yüzde 7.8 artarak 58,8 milyar CNY’e yükseldi. ZTE, 2014 yılında net kârının bir önceki yıla oranla yüzde 84,1 ile yüzde 106 arasında bir büyümeye tekabül eden 2,5 – 2,8 milyar CNY arasında gerçekleşmesini öngörüyor.

4G LTE, 100G Optik Ağlar, Gigabit Pasif Optik Ağlar, yüksek performanslı ağ yönlendiricisi ve birinci sınıf akıllı telefonlar gibi önemli ürünlere odaklanma stratejisinde başarılı olan ZTE, Avrupa, Kuzey Amerika ve Çin’deki faaliyetlerinde güçlü bir büyüme gerçekleştirdi. ZTE, Çin’deki 4G LTE pazarında lider satıcı olarak konumunu da pekiştirdi. Şirketin güçlü ticari performansı, artan rekabet gücünün bir işareti olarak gösteriliyor. ZTE, üçüncü çeyrekte Çin, Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya gibi önemli pazarlarındaki satışlarını rekor düzeyde artırdığı telefon cihazlarından elde ettiği gelirlerde de yüzde 40’ın üzerinde artış gerçekleştirdi.

PS4’te Arkadaşınızın Oyunlarını Ücretsiz Oynayabileceksiniz