Leica kameralı Xiaomi 12S görüldü

Xiaomi akıllı telefon

Efsanevi kamera üreticisi Leica tarafından hazırlanan bir kamera kullanacak ilk Xiaomi telefonu olan Xiaomi 12S görüldü.

Hatırlayacağınız gibi Xiaomi ve Leica’ın yeni bir ortaklığa imza attığı haberini kısa süre önce sizinle paylaşmıştık. Dünyanın en köklü ve en başarılı kamera üreticilerinden Leica’nın bu ortaklık kapsamında Xiaomi telefonların kameralarına katkıda bulunacağı açıklanmıştı. Ayrıca bu işbirliğinden yararlanacak ilk telefonun temmuz ayında çıkacağı da duyuruldu. Fakat bu telefonun hangisi olacağı hakkında bir bilgi verilmemişti.

Xiaomi ve Leica ortaklığında hazırlanan ilk telefonun hangisi olacağı bugün belli oldu. Leica kamera kullanan Xiaomi 12S’e ait ilk görseller sızdırıldı. Telefonun arka kamerasında ikonik Leica logosu açıkça görülüyor.

Xiaomi S12

Xiaomi ve Leica ortaklığı ilk duyurulduğunda açıklanan ve temmuz ayında çıkacağı söylenen telefonun Xiaomi 12S olacağının ortaya çıkmasıyla birlikte, bir süredir gündemde olan bu telefonun da çıkış tarihi netleşmiş oldu. Bildiğiniz gibi daha önce gelen bilgiler Xiaomi’nin yakında 12S ve 12S Pro’yu satışa sunacağını göstermişti. Her iki telefon da geçen ay IMEI veri tabanında görülmüştü.

Daha önce sızdırılan bilgilere göre Xiaomi’nin yeni amiral gemisi akıllı telefonu Snadragon 8+ Gen 1 yonga setinden güç alan ilk telefonlardan biri olacak. Telefonun arka kamera tasarımı Xiaomi 12’nin arka kamerasıyla oldukça benzer görünüyor. Ancak bu kez işin içinde Leica’nın olması teknik özellikler konusunda 12S’in Xiaomi 12’den ayrılacağını gösteriyor. Telefonun kamerasının ne gibi yenilikler sunacağını bekleyip göreceğiz.

iPhone 14’ün selfie kamerasını LG üretecek