Gear S3 İçin Önemli Güncelleme!

gear s3

Samsung’un 2016 çıkışlı akıllı saati Gear S3’ün Tizen 3.0 güncellemesini alacağı doğrulandı. Fit 2 ve Gear S2 kullanıcılarına ise kötü haber geldi.

Giyilebilir pazarın en önemli oyuncularından Samsung, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen IFA fuarı ile birlikte 2017 model akıllı saatlerini pazara sürdü. Özellikle Gear S2’den beri beğeni toplamayı başaran akıllı bileklik ailesine son nesil Tizen desteği müjdesi verildi.

Gear Sport’un çıkışıyla eski amiral gemisi konumuna düşen Gear S3’ün, Tizen 3.0’dan faydalanacağı doğrulandı. Sürümün şimdilik sadece Sport modelinde yer alması ve yakında S3’e gelecek olması verilen desteğin önemini kanıtlıyor. Öte yandan aynı rapora göre Fit 2 güncellemeden faydalanamayacak. Gear S2 içinse derin bir sessizlik bulunuyor. Muhtemelen 2015 çıkışlı eski amiral gemisi de 3.0 sürümünü alamayacak.

Güncellemenin geleceği tarih ise belli değil. Ancak muhtemelen Gear Sport’un satışa çıkmasının ardından gerçekleşecektir. Zira geliştirmenin erken verilmesi, yeni amiral gemisinin önünü kesebilir. Akıllı saatin satışa çıkacağı tarih de şu anda gizemini koruyor.

Giyilebilir pazarda sadece akıllı saatlerle değil, IconX gibi akıllı kulaklık veya sanal gerçeklik gözlükleriyle önemli role sahip olan Samsung, başta Apple olmak üzere Fitbit, Xiaomi gibi dişli rakiplerle kafa kafaya gelmek durumunda. Çıkardığı yeni nesil ürünlerle kullanıcı beğenisini toplayan Güney Koreli şirket, pazarda istediği payı alamadığından yakınıyor. IFA’da duyurulan 3 yeni model, Samsung’un yeni umut tohumları. Bakalım 2018 Samsung için nasıl bir olacak.