Kuzey Koreli bilgisayar korsanları Güney Kore’yi hedef aldı

Kuzey Koreli bilgisayar korsanları Güney Kore'yi hedef aldı

Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının yeni hamlesi sosyal medyanın gündemine oturdu. İşte konuyla ilgili tüm detaylar.

Güney Koreli yetkililer, hükümet için çalışan Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının ülkedeki en az 892 dış politika uzmanını hedef aldığına inanıyor. Nisan ayına kadar uzanan çalışmalar, düşünce kuruluşu üyeleri ve akademisyenlere odaklandı. Saldırılar, genellikle Güney Kore’nin siyasi sistemindeki figürlerden geldiğini iddia eden hedef odaklı kimlik avı e-postalarıyla başladı. Bunlar genellikle sahte sitelere bağlantılar veya ek olarak virüsleri içeriyordu. Hile, özellikle karmaşık olmasa da, en azından bir avuç kurbanı kandırmaya yetti.

Kuzey Koreli bilgisayar korsanları Güney Kore'yi hedef aldı

Sonuç, önde gelen birkaç uzmanın kişisel verilerinin çalınması, e-posta listelerinin ele geçirilmesi ve 13 şirketin fidye yazılımının kurbanı olmasıydı. Polis, yalnızca 49 alıcının kimlik bilgilerini sahte sitelere teslim ettiğine ve yalnızca iki şirketin 2,5 milyon won (1.980 $) fidye ödediğine inansa da, serpintilerin tam ölçeğini yargılamak zor.

Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının bu son kampanyadan hangi mali olmayan kaynakları elde etmiş olabileceği açık değil. Ancak bunun güney komşusuna yönelik son siber saldırı olmayacağı kesin. İlçe daha önce güvenlik araştırmacılarını yamalanmamış güvenlik açıklarını keşfetmeleri için hedef aldı ve hatta Cadılar Bayramı’nda Itaewon’daki trajediyi Güney Kore vatandaşlarını hedef almak için bir araç olarak kullandı. Kuzey Kore ve Güney Kore arasındaki problem yıllardır sürüyor ve kısa sürede sonuç alacağa da benzemiyor.

Sony Honda ortaklığının ilk otomobili tanıtılıyor, biri araçta PS5 mi var dedi?