Bilim adamlarınca güneşe çok fazla yaklaşan ISON yıldızının akıbeti araştırılıyordu. Son yapıla açıklamalara göre ISON yıldızı yanmıştı. Ancak son bulgulara göre ISON yıldızı yaşıyor olabilir.
ISON kuyruklu yıldızının 1.2 kilometre kadar güneşe yaklaşmış olması bilim dünyasında bazı tedirginliklere sebep olmuştu. Son yapılan açıklamalarda ise, devasa bir buz ve toz topu olan kuyruklu yıldızın güneşe çarpıp, parçalandığı söylendi. Ancak yapılan incelemelerin sonunda bu yıldızın bulgularına tekrardan rastlanıldı. Bilim dünyası için şaşırtıcı olan bu durumun kesinleşmesi için çalışmalar yapılıyor. ISON yıldızının güneşe yaklaştığında yüzeyinin 3000 derece kadar ısındığını tespit eden bilim adamları, bu sıcaklıkta buhar olmayacak bir yıldız olamaz diye yorumlarda bulunmuşlardı.
Bulgular her ne kadar onun yok olduğu şeklinde belirgin olmuş olsa da, astronotların yaptığı incelemelerde ISON yıldızının bir çekirdeğine rastlanıldığı anlaşıldı. Çekirdeğinin bir kısmının hayatta kaldığını bilim adamları yapılan incelemelerde elde ettiler. Ancak bunun olamayacağını iddia eden bir bilim grubu da var.