Kripto para sektörü siber korsanların ekmek teknesi haline dönüştü

Kripto paralarda bu stratejiler

Her geçen gün yeni bir kripto para vurgunu haberi ile karşılaşmamız bizlere bu sektörün kaymak tabakasını siber korsanların yediğini gösteriyor.

Kripto para sektörü siber korsanların ekmek teknesi haline dönüştü. Kripto paralar hala düşüş trendinden tam olarak çıkamamışken, zaten yüksekten aldıkları kripto varlıklarının düşmesiyle canları sıkkın olan yatırımcılar bir de bitmek tükenmek bilmeyen siber korsanlarla mücadele ediyorlar. Hem psikolojik hem de ekonomik bir harp hali içerisinde bulunan yatırımcılar isyan noktasına yaklaşırlarken, siber korsanların ise keyiflerine diyecek yok.

Kripto paralarda yön

Geçtiğimiz yılın genelinde 2,1 milyar dolarlık kripto para hırsızlığı yaşanırken, henüz tamamlanmamış 2022 yılında bu tutarın daha şimdiden 3 milyar doların üzerine çıktığı anlaşıldı. Ünlü analiz şirketi Chainalysis tarafından açıklanan rapora göre, hackerlar yeni bir sistem geliştirerek artık doğrudan borsalara değil para transferlerinin gerçekleştirildiği zincirler arası köprülere saldırıyorlar. Bu şekilde amaçlarına çok daha hızlı ulaşabilen korsanların özellikle Ekim ayında adeta şov yaptıklarını söylemek yanlış olmaz.

Kripto paralara Google etkisi

Kripto para sektörü siber korsanların ekmek teknesi haline dönüştü

Şirket tarafından paylaşılan verilerek göre, Ekim ayının ilk 15 gününde neredeyse 720 milyon dolara yakın bir vurgun yapan siber korsanlar bu sayede tüm zamanların en büyük korsanlık faaliyetinin yürütüldüğü ayı geçirmeye başladılar. Üstelik henüz Ekim ayının tamamlanmadığı düşünülecek olunursa, bu tutarın 1 milyar dolar seviyesini geçmesinin hiç de zor olmadığı anlaşılacaktır.

kripto para

Öte yandan geçtiğimiz aylarda gerçekleşen bir saldırıda dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’dan bile 570 milyon dolar değerinde kripto varlığın çalınmış olması, işlerin ne kadar kötüye gittiğinin de bir göstergesi olsa gerek.

Realme 10 serisinin lansmandan önce renk seçenekleri belli oldu