Kripto para piyasasına Ripple davası dopingi

ripple

Ripple davasındaki tarihi karardan sonra kripto para piyasası XRP liderliğinde yükselişe geçti. XRP %99.15 artış göstererek en son 27 Aralık 2021 tarihinde görülen 0.9380$ seviyesini test etti.

Dün ABD’de yaklaşık 2,5 senedir devam eden Ripple davasında tarihi bir karar alındı. Bilindiği üzere SEC Ripple’nin bir menkul kıymet olduğunu, nereye ve nasıl satıldığı konusundaki çekinceler konusunda yasal olmayan şekilde iş yaptıklarını belirterek şirkete dava açmıştı.

Dün Federal mahkemeden olumlu bir sürpriz karar geldi. Davanın yargıcı Analisa Torres, XRP’nin yatırım sözleşmesi olarak sınıflandırılmayacağına, yani Ripple’nin bir menkul kıymet olmadığına ilişkin karar verdi. Kararın ardından kripto para piyasası XRP liderliğinde sert yükselişler kaydetti.

Kripto para piyasası oyuncuları tarafından önemli bir zafer olarak görülen bu karar sonrası Bitcoin 31.800$’a dokundu. Ethereum da 2030$’a kadar yükseldi. Ciddi hacim artışlarının ve alımların görülmesinin ardından asıl hareket ise elbette Ripple (XRP) tarafında geldi. Gün içinde %100 civarı bir yükseliş yaşayan Ripple 0,94$’a kadar primlenerek, Aralık 2021’den bu yana en yüksek değere ulaştı.

ripple

Haziran ayında BlackRock ve şimdi gelen XRP kararı kripto para piyasasının son dönemde yukarı çevrilmesindeki en önemli etkenler olarak öne çıkıyor. Özellikle yıl başından bu yana Bitcoin başta olmak üzere kripto paralar 2023’ün ilk yarısında en çok kazandıran yatırım aracı olmayı başarmıştı. Son dönemde 31.000$ seviyelerinde dirençle karşılaşan Bitcoin dün karar sonrası gelen güçlü alımlarla tekrar 2023 yılının zirvesini test etti.

Sabah saatlerinde 31.200$ düzeylerinden alıcı bulan Bitcoin’in ve 2.000$ üzerinde alıcı bulan Ethereum’un bu seviyelerde kalıcı olup olamayacağı önümüzdeki dönemde gelecek veri akışına ve risk iştahına bağlı olacak.

Dün mahkemenin Ripple’ı menkul kıymet olmadığına hükmetmesi sonrası daha önce bu davalar nedeniyle delist eden birçok uluslararası kripto para borsası tekrardan XRP’ı listeleme kararı aldı. Kraken, Coinbase, Gemini ve Bitstamp gibi borsaların XRP’ı tekrardan listelemesi sonrası XRP’daki yükseliş %100’ü buldu. Karar sonrası kripto para borsaları XRP konusunda yasal olarak da önlerinin açıldığını düşündüklerini belirtti.

Diğer yandan yükselişe diğer altcoinler de eşlik etti. XRP’nin ardından XLM, SOL, ADA ve AVAX gibi birçok majör kripto para da çift haneli yükselişlerle yatırımcılarını sevindirdi.

Experimental : Opel’in heyecan verici yeni konsept aracı