Kripto para nasıl alınır? İşlemler güvenli midir?

28 aralik bitcoin neden dustu 9 kripto para birimi piyasadan cekildi 1514444389 4829

Son dönemde insanların kripto paralara olan ilgisi artmaya başladı. Peki kripto para nasıl alınır? İşlemler güvenli midir? İşte bu soruların yanıtı.

İnsanlar artık kripto paraları da yatırım aracı olarak görmeye başladılar. Özellikle bazı kripto para birimlerinde yaşanan ani yükselişler insanların dikkatini bu yöne çekti. Örneğin geçtiğimiz günlerde Dogecoin isimli kripto para sadece bir gün içerisinde yüzde 800 değer kazandı. Yani elinde 1000 TL’lik Dogecoin bulunan birisi sadece saniyeler içerisinde 8000TL’lik varlığa erişti.

Hal böyle olunca insanlar da kripto para birimleriyle yapılan işlemlere ilgi duymaya başladılar. Peki kripto para nasıl alınır ve işlemler güvenli midir?

Kripto para nasıl alınır? İşlemler güvenli midir?

Konuyla ilgilenenlerin de az çok bildiği üzere kripto para satın alabilmek için bazı sanal borsalar üzerinden işlemler yapmak gerekiyor. Paribu ya da Btctürk gibi. Bu sanal borsalara havale gerçekleştirerek para yatırabiliyorsunuz.

Paranız hesaba geçtikten sonra al-sat ekranından basit bir şekilde alım ya da satım işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz. Elbette her borsanın kendisine göre komisyon oranları var. Dolayısıyla alım satım işlemlerinden komisyon kesiyorlar. Alımlarınızı buna göre gerçekleştirmeniz gerekiyor.

Bir de büyük alımlar için bu borsalarda kimlik bilgilerinizin onaylı olması gerekiyor. Yani kimliğinizin seri numarasına kadar bütün bilgilerinizi vermeniz gerekiyor. O yüzden yatırım yapacağınız borsayı ve güvenirliğini güzelce araştırmanız gerekiyor.

Yandex Mail hesapları çalındı! İşte detaylar