Kripto para çıkaran kurumların sayısı artıyor: Devletlerden büyük destek

Bitrota 1 milyar TL

Her geçen gün artan kripto para çıkaran kurumların sayısı oldukça arttı. Henüz emekleme aşamasında olan kripto para sistemleri için bu tür gelişmeler son derece değerli.

Küresel çapta kripto para çıkaran kurumların sayısı önemli bir artış yakaladı. Bunu küçük çaplı kurumlar ve büyük kurumlar olarak birbirinden ayırmak gerekiyor. Büyük çaplı kurumlara örnek vermek gerekirse Avrupa Birliği son derece önemlidir. Gelen son detaylara göre dijital euro yakın bir zamanda çıkabilir.

Bununla birlikte 2 milyar civarında nüfusa sahip olan Çin ise dijital para birimini çıkarmaya hazırlanıyor. Her ne kadar henüz ABD tarafından dijital dolar gibi çalışmalar yapılmasa bile yine de kripto paralara destek verildiği söylenebilir. Ancak son dönemlerde küçük kurumlar çok daha fazla destek vermeye başladı.

Türkiye’den bazı belediyeler kripto para çıkarabilir

Gelen son detaylara göre Türkiye’de bazı belediyeler kripto para çıkarmaya hazırlanıyor. Dijitalleşme süreci ile birlikte kripto paraların son derece etkili olacağını düşünen bazı belediyeler yeni akıma katıldı. Bunun son örneği ise Datça Belediyesi oldu.

kripto para çıkaran kurumların

Türkiye’nin yenilikçi belediyeleri arasında yer alan Datça Belediyesi kripto coin çıkarmak için çalışmalarına başladı. Şu an için isim aşamasını bile geçti. Bundan kısa bir süre önce belediye bir tweet paylaşımını NFT olarak satışa sunmuştu. Şimdi ise böyle bir çalışmaya girişti.

En iyi kripto para borsası hangisi

Türkiye’de yine başka bazı belediyelerin böyle çalışmaları olduğu biliniyor. Özellikle Ege Bölgesi’nde yer alan belediyeler kripto para çıkarma konusunda fazlasıyla istekli. Peki siz Türkiye’den yerli kripto para üretilmesi ile ilgili ne düşünüyorsunuz?