Kripto dolandırıcısı beş yıl hapis cezasına çarptırıldı

Kripto dolandırıcısı beş yıl hapis cezasına çarptırıldı

Cuma günü, bir federal mahkeme kripto dolandırıcısı Joseph James O’Conner’ı 2020 Twitter hack’ine karıştığı için beş yıl hapis cezasına çarptırdı. İşte tüm detaylar.

Çevrimiçi olarak PlugwalkJoe olarak bilinen 24 yaşındaki isim geçen ay, milyonlarca takipçisi olan bir TikTok hesabını hedef alan bir SIM takas saldırısı gerçekleştirmek de dahil olmak üzere bir dizi siber suçtan suçunu kabul etti. 2020 Twitter hack’i, O’Conner ve işbirlikçilerinin Elon Musk, Bill Gates, Barack Obama ve 100’den fazla yüksek profilli kullanıcının hesaplarına erişim elde ettiğini gördü. O’Conner, ardından gelen kripto dolandırıcılığında 794.000 dolar elde etti.

Kripto dolandırıcısı beş yıl hapis cezasına çarptırıldı

Adalet Bakanlığı, “O’Connor ve işbirlikçileri, çalınan kripto para birimini çaldıktan ve hileli bir şekilde yönlendirdikten sonra, düzinelerce aktarım ve işlem yoluyla bunları akladı ve kripto para birimi değişim hizmetlerini kullanarak bir kısmını Bitcoin ile değiştirdi. Nihayetinde, çalınan kripto para biriminin bir kısmı, O’Connor tarafından kontrol edilen bir para birimi değişim hesabına yatırıldı.”  ifadelerini kullandı. 2021’de, ihlalin arkasındaki genç beyin olduğu iddia edilen Graham Ivan Clark, üç yıl hapis cezası karşılığında suçunu kabul etti. O’Conner, beş yıllık cezasına ek olarak, hapis cezasının ardından üç yıl denetimli serbestlik ile de karşı karşıya. Hack sırasında dolandırdığı 794.000 doları da geri vermesi gerekiyor. Tüm bu olayların ardından bir süre de denetim altında tutulacak.

Google DeepMind, denetim olmadan kendi kendine çalışan AI robotunu tanıttı