Koyunları ‘havai fişekle patlatan’ iki öğrenci tutuklandı

Koyunları 'havai fişekle patlatan' iki öğrenci tutuklandı

Koyunları cani bir şekilde havai fişek ile patlatan iyi öğrenci tutuklandı. İşte tüm detaylar.

Şaşırtıcı bir olay sosyal medyanın gündemine oturdu. Koyunları daha canlıyken havai fişekle patlattığı iddia edilen iki tarım öğrencisi tutuklandı. Batı Sussex’teki Plumpton College’dan dört öğrenci, 2 Kasım’da Ditchling Beacon yakınlarında yaşanan olayın ardından okuldan uzaklaştırılırken, polis soruşturması da sürüyor. Yaşları 18 ve 20 olan iki öğrenci, koruma altına alınan bir hayvana gereksiz acı çektirme ve cezai zarar verme şüphesiyle tutuklanarak şartlı kefaletle serbest bırakıldı. Üniversite şüphelileri kalıcı olarak uzaklaştırırken, diğer iki öğrenci ise “öğrenci refahını korumak ve polis soruşturmasının bütünlüğünü korumak amacıyla” eğitim hakkından mahrum bırakıldı.

Koyunları 'havai fişekle patlatan' iki öğrenci tutuklandı

Plumpton College sosyal medyada yaptığı açıklamada olayın üniversite faaliyetiyle ilgili olmadığını ve kampüs dışında meydana geldiğini doğruladı.

Müdür Jeremy Kerswell şunları söyledi: “Koyunların öldürülmesini içeren bu olay karşısında dehşete düştük ve bunun diğer öğrencilerimiz, personelimiz ve daha geniş anlamda toplum üzerindeki etkisinden dolayı üzüntü duyuyoruz. “Değerlerimizi ve her gün ulaşmaya çalıştığımız yüksek standartları hiçbir şekilde temsil etmeyen bu olayın tetiklediği duygu derinliğinin farkındayız. “Bu zor dönemde bize destek olanlara teşekkür ederiz; Elbette bu deneyimi yansıtıp onlardan ders alacağız ve öğrencilerimizi hayvan refahı konusunda örnek uygulamalar konusunda eğitmeye devam etmek için elimizden geleni yapacağız.” Olay sosyal medyada da yankı buldu.

Netflix sevilen dizisinin neden devamının gelmeyeceğini açıkladı