OnePlus 9 ve 9 Pro, Hasselblad kameralara sahip olacak

OnePlus 9 ve 9 Pro, Hasselblad kameralara sahip olacak

Açık sırların zamanı bitti. OnePlus, bu sabah yayınlanan bir lansman etkinliği sırasında yeni OnePlus 9 ve 9 Pro akıllı telefonlarını duyurdu. Beklendiği gibi, OnePlus efsanevi kamera üreticisi Hasselblad ile ortaklık yapıyor. Ortaklık sonunda iki şirketin ortaklaşa yeni kamera donanımı türleri geliştirdiğini görecek.

OnePlus 9 Pro, ana kamera olarak Sony ile birlikte geliştirilen 48 megapiksel bir sensör kullanıyor. 50 megapiksel ultra geniş kamera ve 3.3x optik yakınlaştırma aralığına sahip 8 megapiksel telefoto ile çevrili. Buradaki vurgu, ultra geniş kamera. OnePlus, bir akıllı telefondaki en büyük sensörlerden biri olduğunu iddia ediyor. Dahası, şirket kenar bozulmasını önemli ölçüde azaltmanın bir yolunu buldu. Bu, mimari çekerken göreceğiniz önemli olabilecek bir ayrıntı. OnePlus9 Pro’nun ultra geniş kamerasından alınan fotoğraflarda eğri çizgiler olmayacak.

OnePlus 9 ve 9 Pro, Hasselblad kameralara sahip olacak

Hasselblad neredeyse yalnızca profesyonel sınıf, orta format kameralarla uğraştığından, OnePlus9 serisinin Pro modlarına özel önem verilmesi doğal. ISO üzerinde doğrudan kontrol, odaklanma, pozlama süresi ve daha fazlası gibi tipik özelliklerin yanı sıra Hasselblad Pro modu, kullanıcıların fotoğrafları 12 bit RAW dosyaları olarak çekmelerine olanak sağlayacak. Hasselblad’ın kendi kameralarından esinlenen bir düzenleme arayüzüyle çalışmasına da olanak tanınacak. Ayrıca OnePlus 9 ve 9 Pro, Hasselbad’ın klasik yaprak deklanşörünün sesini taklit edecek. Elbette, fotoğraflar hikayenin sadece yarısı. Video kısmında, OnePlus 9 Pro saniyede 120 kare ve 30 FPS hızında 4K video çekebilir.

Geçen yılki OnePlus 8 Pro, saniyede 90 kez yenilenen bir ekrana sahipti. Ancak yeni 9 Pro bunun yerine 120Hz yenileme hızına sahip bir LTPO paneline sahip. Ekranın bu şekilde çalışmasının avantajı, telefonun statik içeriği görüntülerken pil ömrünü koruyabilmesi. 2021’in başındaki amiral gemisi akıllı telefonlarının geri kalanı gibi, 9 Pro, Qualcomm’un Snapdragon 888 yonga setlerinden birini kullanıyor. 8GB veya 12GB LPDDR5 RAM ve 128GB veya 256GB depolama ile geliyor. Pro’nun öne çıkan özelliklerinden biri olan 6,7 inç Quad HD AMOLED ekranı gibi, OnePlus telefonlardan alıştığımız türden hızlı performansı sağlamalı. Pil ise 4,500 mAh. OnePlus’ın süper hızlı Warp Charge 65T’si, telefonu yaklaşık 30 dakika içinde tamamen şarj edecek.

OnePlus9 Pro üç renkte satışa sunulacak: Morning Mist, Pine Green ve Stellar Black. Hem OnePlus 9 hem de 9 Pro için ön siparişler 26 Mart’ta açılacak. Resmi satışlar 2 Nisan’da başlayacak. OnePlus 9 Pro 970 dolardan başlarken, OnePlus9 ise 729 dolardan başlayacak.

Justice League siyah beyaz versiyonu HBO Max’e geliyor