Korku oyunu yapmak sanıldığı kadar kolay değil

dead space 2

Son dönemde korku oyunları ile yeni bir trendin ortaya çıktığını görüyoruz. Peki bu oyunların yapımı ve satış maliyeti ne derece üst seviyelerde dersiniz? Zira Dead Space 2’nin yapımcılarından Zach Wilson’a göre, korku oyunları sektöründe işler pek de görüldüğü gibi gitmiyor.

İnsanlar korku oyunları konusunda mesafeli

Geçtiğimiz günlerde EA Games’in aldığı kararla kepenklerini indiren Visceral Games’in önemli isimlerinden biri olan Zach Wilson, korku oyunları hakkında bazı önemli bilgiler verdi. Wilson, insanların korku oyunlarını oynamaya korktuklarını belirtti. Visceral Games’in yetkili ismi, Dead Space konusunda oyun severlerden son derece olumlu dönütler aldıklarını fakat bu dönütlere karşılık satış rakamları bazında çuvalladıklarını itiraf etti.

Wilson şunları söyledi;“Dead Space konusunda iyi işler çıkardık. Oyun severler bizlere oyunun ne kadar iyi olduğundan, ne kadar korku dolu bir atmosfere sahip olduğundan bahsediyordu. Bu kadar övgünün ardından da oyunu oynarken korktukları için Dead Space’i satın almadıklarını söylüyorlardı. Yani bu oyun bir köşede durmalı fakat satın alınmamalı mantığı hakim”

Wilson’un açıklamalarına göre, korku oyunu yapmanın maliyeti de hayli yüksek. Zira Dead Space 2’nin yapımı için 60 milyon dolarlık bir bütçenin ayrıldığı bahsediliyordu. Bu yüksek rakama karşın oyun 4 milyon kopya satabilmişti. Haliyle geliştirme aşamasında 60 milyon dolar harcanan bir yapımın, 4 milyon kopya satması EA cephesini pek de mutlu etmemişti.

Outlast 2 ilki kadar başarılı olamadı