Konuşanlar programına yayından kaldırma cezası!

Exxen'de en çok izlenen yapım

Bildiğiniz gibi Hasan Can Kaya’nın sunuculuğunu üstlendiği Konuşanlar programının 44. Bölümünde geçen diyaloglar büyük ses getirmişti. RTÜK bu konudaki yaptırımını açıkladı.

Konuşanlar programına yayından kaldırma cezası! YouTube üzerinden yayınlanmaya başladığı dönemde büyük ilgi gören Hasan Can Kaya’nın sunuculuğunu yaptığı Konuşanlar programı, sansasyonel şekilde Exxen platformuna taşınmıştı. Platformun en çok izlenen programı başarısını elde eden Konuşanlar, kimi zaman çok fazla argo kullanılması sebebi ile izleyiciler tarafından eleştiriler de alıyordu. Ancak yapımın 44. Bölümünde ortaya çıkan diyalog herkesi şaşırttı.

Konuşanlar programına yayından kaldırma cezası!

Diyaloğu çoğunuz hatırlarsınız, bahsetmeye gerek yok. Hasan Can Kaya açık bir şekilde konuğun babasına küfür ediyor ve konuk da hunharca gülüyordu. Fakat bu konu sosyal medyaya bomba gibi düştü.

Yoğun eleştiri alan ünlü komedyen adeta yerden yere vuruldu. Tabii ki RTÜK de olayı takip edenler arasındaydı ve bahsi geçen argo sohbetten dolayı Exxen’e verilecek olan ceza netleşti. Buna göre üst kurul üyeleri 6112 sayılı kanunun “Türkçenin özellikleri ve kuralları bozulmadan doğru, güzel ve anlaşılır şekilde kullanılmasını sağlamak zorundadır; dilin düzeysiz, kaba ve argo kullanımına yer verilemez.” hükmüne dayanarak Exxen’e idari para cezası uyguladı.

Ayrıca yine aynı kanundan yola çıkan üyeler, Konuşanlar programının 44. bölümünün yayından kaldırılması kararını verdi. Yani bu yayından kaldırma, içeriğin tamamını değil yalnızca 44. bölümünü kapsayıcı bir nitelik taşıyor. Peki siz bu kararı doğru buluyor musunuz? Görüş ve düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Müjde! Netflix’e Cem Yılmaz Show geliyor