KOBİ’lerin Aklına İlk Gelen Marka Samsung

KOBİ’lerin Aklına İlk Gelen Marka Samsung

Samsung, uçtan uca inovatif ürün ve hizmet seçenekleri ile tüketici elektroniği alanındaki deneyim ve gücünü, kurumsal çözümler alanına da taşıyor. Samsung bu alandaki çözümlerini, KOBİ Kurumsal İş Çözümleri Algı ve Kullanım Anlama Araştırması eşliğinde,  27 – 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen “Samsung Kurumsal Forum 2014” 
organizasyonunda, medya ve iş ortakları ile paylaştı. 

Yeni nesil kurumsal iş çözümleri, günümüz iş dünyasını da farklı bir konuma getiriyor. Kurumsal pazarda yenilikçi bilgi sistemleri yönetimi ve stratejilerinin önemi her geçen gün daha da artıyor. Samsung, iş yaşamına; güvenli iletişimden akıllı baskı sistemlerine, perakende sektöründen KOBİ’lerin BT alanındaki ihtiyaçlarına kadar, birçok alanda getirdiği yenilikçi çözümlerle, bu alanda da adından söz ettirmeye hazırlanıyor.

samsung

Samsung Electronics, bu çerçevede gerçekleştirdiği KOBİ’ler özelindeki kapsamlı araştırmanın sonuçlarını da Samsung Kurumsal Forum 2014’te medya ve iş ortaklarıyla paylaştı. Samsung Electronics Türkiye Kurumsal Çözümler Direktörü Tansu Yeğen, Samsung tarafından mikro işletmeler ve KOBİ’ler kapsamında yapılan araştırmanın sonuçlarını ve içeriğini şu şekilde değerlendirdi; “Samsung Türkiye olarak bu araştırmayı, kurumsal pazardaki hedeflerimiz doğrultusunda Türkiye demografisini de gözeterek hayata geçirdik. Toptan, perakende, imalat, inşaat ve ulaştırma sektörleri bu araştırmada öne çıkan sektörler oldu. Araştırmamızda; çalışma ortamları, iş modelleri, liderlik algısı, teknoloji kullanımı, internet ve sosyal medya iletişimi gibi konular, yoğun olarak ölçüldü.”

KOBİ’lerin teknoloji firmalarına bakışını da bu araştırma ile daha net değerlendirdiklerinin altını çizen Tansu Yeğen; “Araştırma çerçevesinde teknoloji denildiğinde ilk akla gelen firmanın Samsung olduğu sonucu net bir biçimde karşımıza çıkıyor. KOBİ’ler teknoloji yatırımları için, yüzde 83 oranında teknoloji marketlerini tercih ediyor. Tablet kullanımında önemli oranda bir artış da gözlemlediğimiz çalışma çerçevesinde, akıllı telefon kullanımına baktığımızda ise KOBİ’lerde her 5 cep telefonundan 3’ünün akıllı telefon kategorisinde olduğunu gözlemliyoruz” dedi.

Araştırmada öne çıkanlar           

  •       Teknoloji denildiğinde ilk akla gelen marka; “Samsung”.
  •       Bilişim alanında firma seçimini etkileyen ana faktörler; “güvenilir ürün ve hizmetler”, “uygun fiyat” ve “esnek sözleşme şartları”.
  •       Araştırmaya katılanların yüzde 52’si teknoloji firmalarından beklentilerini, “yüksek kalitede ürün ve hizmet sunumu” olarak belirtiyor.
  •       Yüzde 90’lık bir kesim, teknoloji ve bilişim hizmetlerini “çok gerekli” olarak tanımlıyor. Bilişim yatırımlarının; maliyetleri düşürmesi, zamandan tasarruf sağlaması, müşteri memnuniyetini ve verimliliği artırması, bu alanda öne çıkan sebepler arasında. 
  •       Tablet kullanım penetrasyonu dizüstü ve masaüstüne göre daha düşük, ancak satın alma eğilimi paralel oranlarda seyrediyor.
  •       Dizüstü ve tablette marka/market tercihine bakıldığında, KOBİ’lerin %83’ünün teknoloji satın alımları için teknoloji marketlerini kullandığı görülüyor. Dizüstü bilgisayarda yüzde 34, tabletlerde ise yüzde 31’lik oranla Samsung, satın alma tercihlerinde lider konumda bulunuyor.
  •       Samsung, büyük ekran ürünlerde yüzde 40’lık tercih oranıyla marka tercihinde lider konumda bulunuyor.
  •       KOBİ’ler mevcut yatırımlarının yüzde 15’ini bilişime ayırıyor.
  •       KOBİ’ler, yüzde 68’lik oranla, dijital pazarlama alanındaki en büyük problemi, teknolojik altyapı eksikliği olarak tanımlıyor.
  •       Her 10 firmadan 7’si çalışanlarına kurumsal veya bireysel cep telefonu hattı sağlıyor.
  •       Akıllı telefon kullanımında Samsung yüzde 72’lik oranla en çok tercih edilen marka konumunda yer alıyor. KOBİ’lerde iş amaçlı akıllı telefon kullanım oranı ise yüzde 62.
  •       KOBİ’lerin yüzde 76’sı müşteri verisi yönetimi ve iş analitiğini, pazarlamanın geleceği için en önemli faktör olarak görüyor.
  •       Firmaların yüzde 69’u kurumsal web sitesine, yüzde 67’si kurumsal e-posta hesabına sahip, yüzde 93’ünde ise sabit internet bağlantısı bulunuyor.
  •       Firmaların yüzde 34’ünde kurumsal sosyal medya hesabı bulunuyor. Yüzde 61’lik bir kesim, günde en az yarım saatlerini firmalarının sosyal medya hesaplarına ayırıyor.