Samsung olarak, teknolojideki hızlı değişime uyabilmeleri için kurumların vazgeçilmez iş ortağı olmayı hedeflediklerinin altını çizen Samsung Electronics Türkiye Kurumsal Çözümler Direktörü Tansu Yeğen ise “Samsung, hem telekomünikasyon hem de bilişim ürünleriyle alanında dünyanın en büyük şirketlerinden biri. Tüketicilerin en yüksek teknolojiyi kullandığı bu dönemde, Samsung kurumların tüketicilere doğru ve istedikleri teknolojileri sunabilmeleri için bütün çözümleri sağlıyor.’
“Kurumsal Çözümlerimizin yakın gelecekte Samsung’un gelirinde ciddi oranda pay sahibi olması beklenmektedir, şöyle ki Samsung’un 2020 ciro hedefi olan 400 milyar doların, yüzde 23’ünün kurumsal alandan gelmesi hedeflenmektedir. Türkiye’de ise şu anda kurumsal satış, işlerimizin yüzde 3’ünü oluşturuyor. Yılsonunda bu oran yüzde 10’a, gelecek yıl ise yüzde 20’ye çıkacak. Türkiye’de kurumsal çözümlerimize her ay 10-15 yeni çözüm ekliyor, kurumsal ekibimizi büyütüyoruz. Önümüzdeki yıl, toplam ciromuzun önemli bir kısmının kurumsal iş çözümlerinden geleceğini öngörüyoruz. Özellikle eğitim gibi dinamik sektörlerde dikey ürün ve çözümlerimiz hazır. Otel yönetimi, sağlık, telekomünikasyon altyapıları ve mağaza sistemleri gibi alanlar da yine rekabete hazır olduğumuz noktalar” dedi.
Kurumsal mobil pazarı da değerlendiren Tansu Yeğen, bu pazarla ilgili olarak; “2012 yılında 722 milyon adet olarak gerçekleşen global akıllı telefon satışı, 2017’ye kadar 1 milyar 578 milyon adeti bulacak. 2013 yılında yüzde 30 olan kurumsal mobil cihaz adedi payının da 2017’ye kadar yüzde 39’a yükseleceğini öngörüyoruz. Bunların haricinde, dünyada hızla yükselen bir ivme ile (Kendi Cihazını Getir -Bring Your Own Device – BYOD) döneminin başladığını görüyoruz.
Kullanıcılar, akıllı cihazlarını ortalama 1 yıl içinde değiştiriyor. Bu hızlı değişim, güvenlik sorunlarını da beraberinde getiriyor. Bu sebeple güvenlik alanına yönelik özelliklerimizi doğrudan ROM içine yerleştirerek en üst düzeyde koruma sağlamayı hedefliyoruz. Android işletim sistemi üzerinde 553 katmanlı BT yönetim politikamız var. KNOX yazılımımızla cihazların bilgi akışı ve erişimini kurumsal güvenlik politikasına göre düzenlenebiliyoruz. Bu da ürünlerimizi daha da güvenli hale getiriyor” diyor.
KNOX 2.0’la kurumsal mobilitede üst düzey güvenlik
KNOX‘un pazara sunulduğu Ekim 2013’ten itibaren Samsung, 25 milyon adet KNOX platformunu destekleyen cihaz satışı gerçekleştirdi ve şu anda 1 milyonun üzerinde aktif KNOX kullanıcısı bulunuyor. Ortalama olarak her ay 210 bin KNOX lisansı etkinleştiriliyor, bu da yaklaşık olarak günde 7 bin kullanıcı anlamına geliyor.
Geçen her yeni dakikada 5 kullanıcı KNOX uygulamasını aktif hale getiriyor. KNOX 2.0, daha güvenli ve uçtan uca bir mobil deneyim için donanım seviyesinden mobil uygulamalara kadar daha iyi koruma sağlamak adına çok sayıda güvenlik iyileştirmeleri sunuyor. KNOX 2.0 Google Play Store‘da yer alan çok sayıda Android uygulaması için de gelişmiş güvenlik sağlıyor ve indirilen tüm uygulamaları, KNOX ile aynı seviyede donanım tabanlı olarak koruyor. KNOX’un gelişimi, “Kendi Cihazını Getir” (BYOD) stratejileri için daha esnek bir yaklaşıma izin veren farklı uygulama türlerinin seçilebilmesini sağlıyor.
KOBİ’lere özel: Cloud Print
Samsung KNOX platformuyla uyumlu, gelişmiş güvenlik özelliklerine sahip Samsung Cloud Print, başta küçük ve orta ölçekli işletmeler olmak üzere, kurumsal kullanıcılar ve mobil çalışanlar için tam kapsamlı, kullanımı kolay mobil bulut baskı olanakları sağlıyor. Samsung Cloud Print uygulaması ve NFC özellikli yeni bir yazıcı ürün gamından oluşan Samsung Cloud Print, sadece kullanım kolaylığı değil, aynı zamanda gelişmiş güvenlik de vaat ediyor. KNOX cihazları olmayan mobil yazıcı kullanıcılarının içerikleri ise veri şifreleme ile güvenlik altına alınıyor. Ayrıca, NFC fonksiyonlarının kullanılması sayesinde kullanıcılar, yazdırma işini hangi yazıcının ne zaman yapacağını denetleyebiliyorlar. Samsung Cloud Print uygulaması ile bulut yazdırma sistemini kullanmak ve paylaşmak son derece kolay. Kullanıcılar, yazdırılacak bir dokümanı paylaşmak için paylaşacakları kişinin akıllı telefonlarındaki kayıtlı telefon numaralarını kullanarak, diğer kullanıcıları otomatik olarak paylaşım listesine ekleyebiliyor. NFC sayesinde akıllı telefonlar, birkaç basit dokunuşla 20 adede kadar yazıcıya bağlanabiliyor.