Klima Neden Soğutmaz?  

klima

Özellikle sıcak yaz günlerinde en çok ihtiyaç duyulan ürünlerin başında gelen klimaların ortamı soğutmamasına neden olabilecek olasılıklar neler?  

 Farklı büyüklükteki mekânların iklimlendirilmesini sağlayan klimalar yazın iç ortamdaki fazla ısıyı dışarıya atarak serinlik verir. Bu sırada havanın fazla nemi alınırken içeride gerekli hızda hava dolaşımı sağlar.

Ancak kimi zaman klimaların en önemli kullanım amaçlarından biri olan serinletme ve soğutma işlevinden faydalanılamaz.

Gaz ölçümü ihmal edilmemeli

Neden soğutmaz sorusuna verilebilecek yanıtlardan biri de klima gazının eksik ya da fazla olması olabilir. Gazını ölçebilmek için manifold ve gaz saatleri  kullanılır. Eğer gaz eksikse cihaza gaz şarjı yapılır, yüksekse de fazla gazı deşarj edilir. Klimanın soğutmama sebeplerinden biri de kompresör veya kart gibi ana komponent arızalarıdır. Bu yüzden ilgili ana komponentlerde  arıza olup olmadığına bakılmalı ve arızalıysa değiştirilmeli.

klima

Boru hatlarında ezik olup olmadığına dikkat edilmeli

Eğer boru hattında ezilme ya da kaçak durumları varsa ürünün gazı eksiktir. Dolayısıyla böyle bir durumda da  soğutma yapmaz.

Üniteye her ne kadar gaz basımı yapılsa da boru hattında sorun olduğu sürece gaz kaçağı devam eder ve sürekli gaz basma işleminin uygulanması gerekir. Bu yüzden boru hattında bir arıza durumu varsa hemen müdahale edilmeli.

 Sinyal kabloları kontrol edilmeli

Sinyal kablosunda sorun varsa cihaz, kumandadan gelen sinyali okumadığı için soğutma yapmıyor olabilir. Bu yüzden de sinyal kablosunu değiştirmek gerekir.

Ayrıca klimanın yeterli miktarda soğutma yapmamasının sebeplerinden biri de mekâna göre yetersiz kapasitede model seçimi yapmış olmak.

Bunun yanı sıra ürün montajının yapıldığı yer de büyük önem taşır. Tüm bunlara rağmen ürününüz yeterli derecede soğutma yapmıyorsa mutlaka yetkili servisten yardım alınmalı.

Web siteleri kimlik avı dolandırıcılığı için kullanılıyor