Kıyıya Vuran Ve Başı Olmayan Foklar Şaşırttı

Kıyıya Vuran Ve Başı Olmayan Foklar Şaşırttı

Kıyıya başları olmayacak şekilde vuran fokların görüntüsü sosyal medyada olay oldu. İşte tüm detaylar.

Kaliforniya kıyıları deniz yaşamıyla dolu olmasıyla ünlüdür bu nedenle yerel halk, sahillerinde ölü foklarla karşılaştığında bu manzara karşısında şaşkınlığa uğradılar. 2015’ten bu yana sahile gidenler bazı rahatsız edici manzaralardan şikayetçi oldu: Özellikle San Francisco’nun yaklaşık 240 kilometre kuzeyindeki Mackerricher Eyalet Parkı’nda başları kesilmiş fok yavruları.

Kıyıya Vuran Ve Başı Olmayan Foklar Şaşırttı

Uzmanlar başlangıçta ölümlerin arkasında bir kişinin olduğundan endişeliydi ve ekolojist Frankie Gerraty, Los Angeles Times’a kesiklerin bir hayvana ait olamayacak kadar temiz göründüğünü söyledi. Böylece yerel halk kıyıya vuran fokların başını kimin kesmiş olabileceğine dair araştırmaya soyundu. Yerel halktan Gerraty isimi bir bay Times’a gizemin çözüldüğünü söyledi. Görünüşe göre olaydan kıyı çakalları sorumluymuş. Bilim adamı, geçen yıl bir çakalın yeni öldürülen bir fok yavrusunun kafasını keserken çekilmiş görüntülerini yakaladığını söyledi.

Ekolojistler kıyıdaki çakalların ölü fok yavrularının cesetlerini temizlediğini biliyordu ancak görüntüler çakalların davranışlarına dair yeni bilgiler sağladı. Gerraty, Los Angeles Times’a şunları söyledi: “Açıkçası korkunç ama aynı zamanda çakallar ve liman fokları yerli türler. Bu nedenle aralarında bir hiyerarşi olması söz konusu.” Bay Gerraty basına, çakalların neden kafayı yiyip vücudun geri kalanını terk ettiğinin hala bir gizem olduğunu söyledi, ancak teorisi, beyinlerinin özellikle besleyici olduğu ve fok yağının ısırılmasının zor olduğu yönünde.

2024 ve Sonrasını Şekillendirecek 5 Öncü Teknoloji Trendi