Kingston KC3000 SSD: Yeni nesil SSD, yeni nesil performans

yh euyrtu

#İŞBİRLİĞİ

Kingston Digital’in yeni nesil SSD ürünü KC3000 ile karşınızdayız. 512GB, 1TB, 2TB ve 4TB olmak üzere 4 farklı kapasite seçeneğiyle sunulan ürün, iş ve eğlence amaçlı deneyimlerde yüksek kapasite ve yüksek performans arayanların tercih edebileceği ve uzun süre kullanabileceği bir seçenek olarak ön plana çıkıyor.

Kingston KC3000, PCIe 4.0 NVMe M.2 tipi bir ürün. “Peki bu detaylar da nedir?” diye merak edenler için kısaca özetleyelim…

NVME teknolojisi, aracı detaylarla meşgul olmadan sistem CPU’su ile direkt temas kurabiliyor ve bu sayede fark edilir düzeyde veri aktarım hızları sunabiliyor.

M.2 2280 ise bir form faktör. Güncel pek çok anakartta bu teknolojiye destek veriliyor ve böylece SSD’nizi mini yuvasına rahatlıkla yerleştirebiliyor ve öteki tarafını da tek vidayla sabitleyebiliyorsunuz. Bir mucize olmadığı takdirde, yerinden çıkmayacak ve sabit kalarak sorunsuz çalışma imkânı sunabilecektir.

Kingston KC3000 SSD: Yeni nesil SSD, yeni nesil performans

Kingston KC3000, 7 gram ağırlıkta ve 2,21mm kalınlıkta.

Ürünü hem masaüstü hem de dizüstü PC’lerinzde kullanabilirsiniz. Ürünün üzerinde ısı dağıtıcı ince bir metal plakaya da yer veriliyor, ki bu sayede çalışma ısı düzeyinin dengelenmesi amaçlanıyor. Bazı ürünlerde, özellikle dizüstü PC’lerde konumlandırma sorunu olabileceği için metal plakaya yer verilmiyor. Bizce Kingston, burada güzel bir tercih yapmış.

Bize, deneyimleyebilmemiz için 512GB kapasiteli seçenek geldi. Saniyede 7000MB’a kadar okuma ve 3900MB’a kadar yazma değerleri sunabilen disk, kapasite arttıkça özellikle yazma tarafında daha yüksek değerler sunabiliyor.

CrystalDiskMark testimizde, okuma tarafında 3311.14MBs değerini, yazma tarafında da 3161.40MBs değerini gördük.

Büyük bir dosya örneği verecek olursak, Call of Duty: Vanguard, toplamda yaklaşık 180GB’lık dosya boyutuna sahip ve bunu 3 dakika gibi bir sürede diske transfer edebiliyorsunuz.

KC3000, minimal yapıda, montajı kolaylıkla yapılan, yüksek kapasite ve yüksek performans sunan bir ürün. Peki, Kingston’ın 5 yıllık garanti sunduğu bu ürünü kimler kullanmalı?

Öncelikle bu ürün, hızlı Windows sistem kurulumu ve sonrasında Windows’un saniyeler içinde açılıp kullanılabilir hale gelebilmesi noktasında önemli bir güç. Tabii burada işlemci ve RAM gibi diğer sistem bileşenlerinin de önemi büyük.

Kingston KC3000, hem iş dünyası hem de eğlenceli içeriklerin tüketimlerinde kullanılabilir. Eğer bir tasarımcıysanız ya da video editörlüğü yapıyorsanız, bu işlemler için güçlü programlara, yüksek çözünürlüklü görsellere ve videolara ihtiyacınız vardır. Tüm bunlar da yüksek dosya boyutları ve yüksek işlem gücü anlamını taşıyor. İşte tüm bu sürecin hızla yönetilebilmesi ve eski nesil teknolojilerin kullanımlarına kıyasla daha hızlı çıkışlar alınabilmesi için KC3000 tercih edilebilir.

Kingston KC3000 SSD: Yeni nesil SSD, yeni nesil performans

İşin eğlence tarafına geldiğimizde, 4K çözünürlüklü dizi ve film dosyaları için güzel bir çözüm. Öte yandan, gerek senaryo modlu oyunlar gerekse de online oyunların hızlı yüklenebilmesi ve hızlı işleyişler gösterebilmesi için bu tip bir SSD tercih edilebilir.
Örneğin, GTA V gibi iyi grafiklere sahip ve açık dünya tasarım sunan oyun, çok daha hızlı ara yükleme ekranları ve haritanın çok daha hızlı yüklenmesiyle daha keyifli deneyimler sunabilir.

Toparlamak gerekirse KC3000, şu an piyasada yer alan yüksek performanslı depolama çözümlerinden bir tanesi. Hem iş hem de eğlence amaçlı olarak kullanabileceğiniz bu SSD, tekrar etmek gerekirse 5 yıllık garanti desteğiyle geliyor ve uzun süreli sorunsuz deneyimler vadediyor.

Daha fazla detay için Kingston’ın resmi websitesine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Razer Kraken V3 Pro: Haptic titreşimli kablosuz oyuncu kulaklığı