Kilo vermek isteyenlere sevindirici haber! Karbonhidrattan kaçmanıza gerek yok

Kilo vermek isteyenlere sevindirici haber! Karbonhidrattan kaçmanıza gerek yok

Kilo vermek, günümüzde çoğu insanın en çok istediği şey. Beslenme düzenlerimizin değişmesi e stabil bir hayatla insanlar eskisinden daha hızlı kilo alıyor. Şimdi ise iyi bir haber var. Karbonhidrattan kaçmanıza gerek yok. İşte detaylar.

Özellikle koronavirüsün hayatımıza girmesiyle hareketsiz bir yaşamla birlikte kilo problemi herkesin daha çok gündeminde. İnsanlar doğru karbonhidratları tüketip protein alımını artırarak kilo vermeye odaklanıyor. Buna göre çoğu kişi makarna, ekmek, pilav gibi hızlı tüketilen karbonhidratlardan kaçıyor. Ancak yeni bir araştırmaya göre aslında böyle yapmanıza gerek olmayabilir. Beyaz ekmek gibi hızlı tüketilen karbonhidratların insanları daha hızlı kilolu hale getirdiği efsanesi yeni bir araştırma ile yalanlandı. Advances in Nutrition’da yayımlanan yeni bir çalışmaya göre hızlı tüketilen karbonhidratların obezite riskini artırması arasında doğrudan bir ilişki yok.

Kilo vermek isteyenlere sevindirici haber! Karbonhidrattan kaçmanıza gerek yok

Bilim insanları 2 milyona yakın insanın verilerini inceleyip yeni bir sonuca vardıklarını duyurdu. Bu kapsamda hızlı tüketilen karbonhidratlar hakkındaki eski algı yıkılmış oldu. Yeni araştırma sonuçlarına göre aslında beyaz ekmek yemek ya da yavaş sindirilen karbonhidrat tüketmek arasında ciddi bir fark yok. Yayınlanan resmi açıklamada “Yaygın inanışın aksine glisemik indeksi yüksek gıdalardan oluşan bir beslenme düzenine sahip olanların glisemik indeksi düşük bir beslenme düzeni takip edenlere kıyasla obez olma veya kilo alma olasılığının daha yüksek olması gibi bir durum söz konusu değildir.” ifadeleri yer aldı.

Kripto paralarda Ayı ve Boğa sezonu ne anlama geliyor?