Katlanabilir iPhone için yeni bir patent daha alındı

Katlanabilen iPhone modeli

Apple katlanabilir iPhone konusunda ciddi adımlar atmaya devam ediyor. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Teknoloji sektöründeki öncü isimlerden biri olan Apple katlanabilir telefon konusunda ciddi adımlar atmaya başladı. Bilindiği üzere katlanabilir telefonlar 2019 itibariyle hayatımıza girmişti.

Aslında katlanabilir ekranlı telefonların hikayesi 2014 yılına kadar dayanıyor. O dönemde Samsung‘un bu konuda ciddi adımlar attığı ortaya çıkmıştı. Fakat Samsung bu teknoloji için henüz erken olduğunun altını çizmişti.

Sonuç olarak ilk katlanabilir akıllı telefonlar 2019’da raflardaki yerini aldı. Hem Samsung, hem de Huawei bu sektördeki ilk modellerini satışa sundu.

Bu ikilinin ardından Motorola da ilk katlanabilir ekranlı modelini kullanıcıların beğenisine sundu. Hali hazırda sektörde boy gösteren pek çok üretici de katlanabilir ekranlı modeller üzerinde çalışıyor.

katlanabilir iPhone

Katlanabilir iPhone için yeni bir patent daha alındı

Bu trendin gerisinde kalmak istemeyen Apple da katlanabilir ekranlı telefonlar için önemli adımlar atıyor. Daha önce Apple’ın iki prototip model ürettiği ve bu iki modelden birini seçeceği bilgisi sızdırılmıştı.

Geçtiğimiz gün ise Apple’ın altığı yeni patent ortaya çıktı. Bu patent katlanabilir ekrana sahip olacak iPhone modeli hakkında daha fazla bilgi veriyor.

Apple’ın yaptığı patent başvurularına göre modellerden biri Fold serisindeki gibi yana açılırken, diğeri ise Z Flip modelinde olduğu gibi yukarı yanı boyuna açılan bir yapıda.

Samsung Galaxy A72 4G tanıtıldı! İşte özellikler