Kaspersky’nin Ev Kullanıcıları İçin Çözümü Pekiyi İle Geçti!

kaspersky 21

Kaspersky Lab’in ev kullanıcılarına yönelik koruma çözümü Kaspersky Internet Security 2014, bağımsız test laboratuvarı AV-Comparatives tarafından Mart 2014’te gerçekleştirilen Kötü Amaçlı Yazılımlara Yönelik Dosya Algılama Testi sonuçlarına göre saldırıların %99,8’ini engelleyerek AV-Comparatives’in en yüksek ödülü olan Advanced+ ödülünü kazandı.

Uzmanlar bu testte, diğer AV-Comparatives testlerinin aksine, bir koruma çözümünün temel fonksiyonlarından biri olan, tehlikeli yazılımların cihazlara karşıdan yüklenmesi veya kopyalanması sırasında ya da isteğe bağlı olarak virüs taraması sırasında daha ilk aşamada algılanabilmesi ve engellenmesi özelliğini değerlendirdiler. Değerlendirmede sorun giderme, yürütülen dosyaların davranışsal analizi, vb. gibi ek koruma seviyeleri dikkate alınmadı.

KIS MD 2014 kaspersky

Kaspersky Lab ürününün yanı sıra önde gelen diğer 22 antivirüs çözüm sağlayıcısı da testlerde yer aldı. Testler sırasında ürünlerin bulut tabanlı hizmetlere erişebilmesine ve bilgisayar üzerindeki tüm arşivleri, dosyaları ve klasörleri tarayabilmesine izin verildi. Veritabanında, geçtiğimiz birkaç ay içinde yaygın hale gelmiş olan özellikle seçilmiş 125.977 kötü amaçlı yazılım örneği yer aldı.

Testler, Kaspersky Internet Security yazılımının diğer ürünlerden farklı olarak saldırıların %99,8’ini engellediğini gösteriyor. Bu sonuç ile Kaspersky Lab çözümü, AV-Comparatives‘in en yüksek ödülü olan Advanced+ ödülünü kazandı.

iWatch Üretim Aşamasına Geçti