Kaspersky ve BitDefender Yine Zirvede!

Kaspersky

2015 yılında, Dünya’nın en çok tercih edilen anti-virus yazılımları belli olurken; zirve yine değişmedi ve Kaspersky ile BitDefender ikilisi liderliğini sürdürdü.

Bağımsız antivirus test laboratuvarı AV-Comparatives, 2015 yılının en yüksek memnuniyet oranlarına sahip antivirus yazılımlarını açıkladı. Rapor, 21 büyük yazılım devini kapsayacak şekilde oluşturuldu. Kaspersky, bir kez daha zirvede yerini aldı. Rus yazılım devini, 2014 yılında olduğu gibi BitDefender takip etti.

Yazılım ustasının kazandığı ödüller arasında; en iyi gerçek zamanlı koruma, en iyi dosya araması ve en iyi zararlılardan arındırma kalemleri başı çekti.

Kaspersky ve BitDefender Zirvede

2014 yılında Kaspersky ile zirveyi paylaşan BitDefender, yine aynı puanları alsa da, toplam ödüllerde bir tık geride kalması nedeniyle ikinci sırada gösterildi.

AV-Comparatives ödülleri için Avast, AVG, Avira, Baidu, Bitdefender, BullGuard, Emisoft, eScan, ESET, Fortinet, F-Secure, Lavasoft, McAfee, Microsoft, Panda, Quick Heal, Sophos, Tencent, Threat Track Vipre ve Trend Micro gibi devler kıyasıya bir mücadele içine girdi.

AV-Comparatives, bu yıl antivirus Oscar ödüllerini dağıttı. Bağımsız araştırma şirketine göre enler:

En İyi Gerçek Zamanlı Koruma: Kaspersky ve BitDefender

Dosya Tarama: Kpsky ve BitDefender

En Düşük Sahte Pozitif: Microsoft

Performans ve Hız: Avast

Proaktif Koruma: Kaspersky

Zararlı Kaldırma: BitDefender

Ödüllerde dikkat çeken nokta ise, en iyilerin Doğu Bloku ülkelerinden çıkması oldu. Bilindiği üzere BitDefender Romanya, Kaspersky ise bir Rus firması. İkili pek çok konuda işbirliği yapıp, pazara ilginç ortak projeler de sunabiliyor.