Kaspersky Birinci Oldu

kaspersky

Kaspersky Lab’in ev kullanıcılarına yönelik çözümü Kaspersky Internet Security, bağımsız Alman araştırma merkezi AV-Test tarafından iki ayda bir gerçekleştirilen Ocak-Şubat 2014 Sertifikasyonu Test Programı’nda tüm tehditleri engellediğini ortaya koydu.  

Farklı markalara ait toplam 25 ürünün katıldığı testlerde değerlendirmeler için yaygın olarak bilinen yaklaşık 17,800 örnek kullanıldı. Koruma mekanizmalarının etkinliğinin daha iyi değerlendirilmesini sağlamak için diğerlerine göre anlaşılması zor olan 151 örnek de ayrıca değerlendirmeye dahil edildi. Test, Windows 7 Service Pack 1’in 64 bit sürümünü çalıştıran bir sistem üzerinde gerçekleştirildi.

 kaspersky

Kaspersky Internet Security, her iki sette bulunan tehditleri etkisiz hale getirmek konusunda %100 başarı gösterdi. Çözüm, yasal yazılımla çalışırken, tek bir hatalı pozitif sonuçla katılımcı diğer çözümleri geride bıraktı. Nihai sonuçlara göre Kaspersky Lab’in çözümü, yalnızca iki rakip ürünün yakalayabildiği ve yarışmanın en iyi skoru olan 17,5 puan aldı.

AV-TEST metodolojisinin, günlük internet kullanımında karşılaşılan koşullar altında en etkili çalışan güvenlik çözümünü ortaya koyduğunu vurgulayan Kaspersky Lab Zararlı Yazılım Önleme Araştırma Müdürü Oleg Ishanov; “Kaspersky Internet Security, hatalı pozitif sonuçlar üretmeden tehditleri güvenilir bir şekilde engelleme konusunda her zaman liderler arasında yer almaktadır” şeklinde konuştu.

Sony, Facebook’un Oculus Rift’i Almasından Memnun