Kar yağdı, elektrik kesildi ve Samsung da üretimi durdurmak zorunda kaldı

Kar yağdı, elektrik kesildi ve Samsung da üretimi durdurmak zorunda kaldı

Amerika’daki kar fırtınası, teknoloji firmalarını da deyim yerindeyse dondurdu. Üretimler durdu, iletişim imkânları kesildi.

Kış aylarındayız ve pek çok ülkede “donduran” manzaralarla karşılaşmak mümkün. Örneğin Amerika’da kış oldukça sert geçiyor. Ülkenin Teksas eyaletinde yaşanan yoğun kar yağışı ve fırtınalar sebebiyle hayatını kaybedenler var. Hem kara ulaşımında hem de iletişim teknolojilerinde ciddi sorunlar yaşanıyor. Hatta 200 bini aşkın evi kapsayan devasa elektrik kesintileri de var. Haliyle bu olumsuzluklar, büyük şirketleri de etkiliyor.

Samsung, 90’ların sonlarına doğru Austin Teksas’ta kurduğu fabrikasında, DRAM, NAND ve mobil işlemciler üretiyor. Şu an 14nm üretim sürecine odaklı olarak hareket edilse de, yakın zamanda bu şehirde yeni bir fabrikanın kurulması ve 3nm üretim sürecinin öne alınması gündemde. Tabii şimdilik üretim sürecine ve geleceğe yönelik planlara kısa bir ara verilmiş durumda.

Kar yağdı, elektrik kesildi ve Samsung da üretimi durdurmak zorunda kaldı

The Verge’te yer verilen bilgilere göre Samsung, Austin’deki fabrikasında üretime ara vermek zorunda kaldı, çünkü kar fırtınası sebebiyle yaşanan büyük bir elektrik kesintisi var ve bunun kısa sürede tamamen düzelmesi zor görünüyor. Ek olarak, şehirdeki diğer büyük üreticiler NXP Semiconductors ve Infineon Semiconductors da üretimlerine ara vermek zorunda kalan isimlerden. Üretimlerin durması sebebiyle ürün tedarik zincirinde bir sorun yaşanacak mı, bu da merak konusu.

PhoneArena’da yer alan bilgilerde ise, eyalet kapsamında T-Mobile ve AT&T gibi operatörlerin operasyonları da ciddi sorunlarla karşı karşıya. Bu sebeple de milyonlarca kullanıcı telefonlarını arama yapmak için kullanamıyor, kablosuz internet deneyimi yaşayamıyor.

Yetkililer her ne kadar “Mümkün olan en kısa sürede sorunları halletmeye çalışıyoruz” dese de, doğanın vereceği cevaplar da önemli.

vivo Y70 akıllı telefon incelemesi: Işıldayan tasarım