Kanser hastalığı tıpın bir süredir üzerinde çalıştığı ve farklı yöntemlerle yenmeye çabaladığı bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. İşte tüm detaylar.
Bilim adamları, hastalıklı hücreleri öldürmek için DNA’yı kullanmanın ve hastalığın tedavisinin yolunu açabilecek yeni bir yol yarattı. Tokyo Üniversitesi’nden Profesör Akimitsu Okamoto ve çalışmanın yazarı, araştırmanın ‘iyi haber’ olduğunu ve kanser tedavileri için yeni seçenekler açacağını söyledi. Yöntem, farelerde insan serviks ve meme kanseri türevli hücrelerin yanı sıra habis melanom hücrelerini hedefliyor.
Hastalığa sahip hücrelerine enjekte edilen bir çift saç tokası şeklinde, hastalık öldürücü DNA kullanılıyor. İçlerine enjekte edildiklerinde, belirli kanserlerde aşırı üretilen mikroRNA adı verilen moleküllere bağlanırlar. MikroRNA’ya bağlandıktan sonra çözülüyorlar ve bir bağışıklık tepkisi yaratan daha uzun DNA zincirleri oluşturuyorlar. Bağışıklık sistemi, hastalık hücrelerini öldüren doğal bir bağışıklık tepkisini harekete geçiren aşırı üretilen mikroRNA hücrelerini tehlikeli olarak kabul ediyor.
Japon araştırma ekibi, yöntemlerinin mevcut yöntemlerden farklı olduğunu ve çığır açan ilaçlarda yeni bir çağın habercisi olabileceğini söylüyor. Prof Okamoto şunları söyledi: “Bu çalışmanın sonuçları, onlara ilaç geliştirme ve ilaç politikaları için yeni seçenekler sunacağına inandığımız için doktorlar, ilaç keşif araştırmacıları ve kanser hastaları için iyi bir haber. “Daha sonra, bu araştırmanın sonuçlarına dayalı olarak ilaç keşfini hedefleyeceğiz ve ilaç etkinliğini, toksisitesini ve potansiyel uygulama yöntemlerini ayrıntılı olarak inceleyeceğiz.”
The Witcher Blood Origin, Netflix’in en düşük puanlarından birini aldı