Kamu çalışanları yeni dijital önlemlerle karşılaşacak: İşte detaylar!

siber güvenlik

Güvenliği artırmak için kamu çalışanları yeni dijital önlemlerle karşılaşıyor. Bu durum artan siber saldırılara karşı önlem olarak ortaya çıktı. Hadi gelin detaylara birlikte göz atalım.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, kamu kurumları ile ilgili çok önemli bir karar aldı ve kamu çalışanları yeni dijital önlemlerle donatıldı. Alınan karar doğrultusunda Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi rehber yayınladı. Bu rehberin ismi, Bilgi Ve İletişim Güvenliği Rehberi olarak kayıtlara geçti. Rehberde herkesin yararlanabileceği oldukça önemli detaylar yer alıyor. Bu detayların güvenliği en az 3 kat artırması bekleniyor.

Yeni alınan güvenlik önlemleri oldukça kapsamlı

Bilgi ve iletişim güvenliği rehberi kontrol edildiğinde kamu çalışanları için önemli bir detayın yer aldığı görülüyor. Burada öncelikle onların sadece belirli uygulamalar yükleyecekleri ifade edildi. Böylece başka uygulamalar yoluyla bilgisayarlara sızılması engellenmiş olacak.

Kamu çalışanları yeni dijital önlemlerle

Kamu sektöründe çok sık bir şekilde kullanılan IP telefonlar yine Dijital Güvenlik kapsamında değerlendiriliyor. Bu tür cihazların düzenli olarak kontrol edilmesi ve bu kontroller doğrultusunda yeni önlemlerin alınmasına karar verildi. Böylece kamu kurumlarında kullanılan cep telefonları da yine kontrol altına alınıyor.

Son olarak taşınabilir depolamaya karşı koruma sağlanması planlanıyor. Kritik sistemlerin buralara taşınması bu sayede önemli ölçüde engellenebilir. Taşınabilir depolama birimi takılırsa sistem uyarı verebilecek. Üstelik bu sistemler her zaman kontrol edilme imkanı sunacak. Sizce bu ve buna benzer önlemler kamu kurumlarında güvenliği sağlayabilecek mi? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.